Szavazásértékelés

2019.05.13. 11:34

Olvasóink többsége már hét közben ráhangolódott a nyíregyházi utcai piknikre

A City Walk projekt keretében szombat délután utcai pikniket tartottak Nyíregyháza belvárosában.

Az eseménnyel azt szerették volna megmutatni, miért jó és hasznos a gyaloglás. Fellépett a RE-flex Moderntánc Stúdió, a Terne Cserhaja együttes, a No Dress Code Acoustic, a résztvevők találkozhattak Helebrandt Máté gyalogló olimpikonnal, volt streetball, minitenisz és aszfaltrajzverseny is.

„Tervezi, hogy kilátogat a hétvégi utcai piknikre Nyíregyházán?” – ezt a kérdést szegeztük olvasóinknak, a válaszokból pedig kiderült, hogy a szavazók közel felének felkeltette a figyelmét a rendhagyó piknik. Harminc százalékuk választotta a „Mindenféleképpen – érdekes fellépők, programok várhatók, különleges helyszínen” opciót, a szavazók további 18 százalékát pedig csak az időjárás-előrejelzés tántorította el, mondván: „Úgyis esni fog, inkább otthon maradok”.

Tizenhét százalék volt a természetbarátok aránya, őket nem vonzotta a nyüzsgés és az aszfalt, az „Inkább a zöldbe vágyom, Sóstóra vagy távolabbra indulok” lehetőséget választották.

A válaszadók mintegy harmada nem kedveli az efféle rendezvényeket, vagy éppen fontosabbnak tartja a zavartalan közlekedést; 35 százalék szerint „Nem helyeslem, hogy egy rendezvény miatt korlátozzák a forgalmat, nem is megyek”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában