éjjel legény

2019.06.06. 09:00

Buli buli hátán: ismét érdemes rápörögni a hétvégére

Pünkösd Feszt, Video Party, mixpárbaj, nyárnyitó buli, ZIG-Singers-koncert!

Fotó: pixabay

 

Június 6., csütörtök

20.30: Bemutatkozó főpróba

A Labor Café ad otthont a megyeszékhely egyik legújabb zenei formációja, a Jazzy 287 bemutatkozó főpróbájának.

A zenekar tagjai mind a nyíregyházi zenei élet kiválóságai: a billentyűk mögött Kazár Pált és Lakatos Zoltánt üdvözölhetjük, gitározik Bogdán Zoltán, basszusgitározik Holik Zsolt, a dobokat pedig Dömötör Sándor püföli.

Június 7., péntek

19 óra: MINA és Blues Balloons

Nyíregyháza két új zenekara mutatkozik be a Móricz Kertben.

MINA | Fotó: a zenekar

A MINA zongorakíséret nélküli zenés szerzői estjére a szabadabb hangvételű, punkos-rockos dalok kedvelőit várja Császár Péter (ének, bass), Lehoczky István (gitár, vokál) és Zombor Szabolcs (dob). Este nyolctól lép színpadra a Blues Balloons. A zenekar tagjai – Széll Jenő (ének), Zvara István (gitár), Pákey Béla (bass), Lengyel Zsolt (gitár, vokál, szájharmónika), Nagy Imre (billentyű) és Sitku János (dob) – bluest és blues-­rockot ígérnek, méghozzá a táncolós fajtából. A belépés ingyenes.

21 óra: Pünkösd Feszt a dombrádi Tisza-parton

Három nap, három stílus – a Pünkösd Feszt, aminek nyitónapján a mulatós zene nagyágyúi lépnek színpadra.

A bulit kilenctől a nagyecsedi Bódi Guszti és felesége, Margó nyitja, akiket a Bitto Duó követ (21.45). Nótár Mary neve garancia a kiadós mulatásra (22.45), ahogy Rostás Szabika (23.30) sem okozott eddig csalódást közönségének. Az éjjel azonban nem ér véget az utolsó fellépővel, hiszen hajnalig tart a mulatós after.

21 óra: Molnár Tamás a Walk Streetben

Folytatódik a nyíregyházi étterem akusztikuskoncert-sorozata, melynek kilencedik fellépője Molnár Tamás.

Mindössze 14 esztendősen alapította az Anti Fitness Clubot 2002-ben, melynek dalszerző-frontembere volt 2015-ös fennállásukig. Tizenhárom aktív éve során a Fonogram és többszörös VIVA Comet-díjas zenekar hazánk majd összes színpadán megfordult, négy nagylemezük közül kettő dobogós helyezést ért el a MAHASZ lemezeladási listáján, 11 videóklipjük közt akad olyan, amely több mint nyolcmilliós megtekintéssel büszkélkedhet a YouTube-on, tíz zenei díjjal a hátuk mögött pedig az ország egyik legnépszerűbb fiatal pop-rock formációjaként jegyezték.

Molnár Tamás | Fotó: instagram

Molnár Tamás 2014-től szólóban szerzői estjein áll színpadra kedvenc saját szerzeményeivel, 2016 szeptemberétől énektanárként szerepelt egy tehetségkutató műsorban. Czoller Bencével alapított új formációja, a Jetlag 2016 nyarán debütált.

Nagy hangsúlyt fektetnek a látványos videóklipekre, különös tekintettel azok helyszínválasztására. Készítettek klipet Izlandon (Sziluett), Berlinben (Égen át) és Kínában (Emlékbe) is. Tavaly beválasztották őket a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató nyolc résztvevője közé, és jelölték Petőfi Zenei Díjra az év felfedezettje kategóriában.

22 óra: Straight Outta Barbizon!

A Szódaház utcában ezúttal a vérbeli fekete dallamoké a főszerep: a nyíregyházi szórakozóhely R’n’B terméből ezúttal a nagyterembe költözik a hiphop- és R’n’B buli. Akik a ritmust diktálják: Mess és Wine.

Június 8., szombat

20 óra: Pünkösd Feszt a dombrádi Tisza-parton

A fesztivál második, retro napján a nyolcvanas és a kilencvenes évek ikonikus dalaié a főszerep.

Ámokfutók | Fotó: Ámokfutók

Az Ámokfutók nyitja a fellépők sorát este nyolctól, Kozsót és zenekarát követi a Neoton, méghozzá élő koncerttel (21 óra), DJ Vass Attila (22.30) után a Szeresd a Trashem Bébi hozza mindazt, ami a nyolcvanas, kilencvenes és kétezres éveket fémjelzi (23.30), végül hajnalig tartó retro after koronázza meg a napot. A csárdában egész éjjel Oláh Tamás mulattat.

20.30: ZIG-Singers: az utolsó koncert

A Zrínyi-gimnázium legendás kórusa nyitja a nyíregyházi szabadtéri színpad idei programját.

Utoljára ZIG Singers... Fotó: Sipeki Péter

A tizennégy évet és megannyi eredményt megélt könnyűzenei kórus utoljára áll színpadra. A kétszer egyórás koncerten összesen 26 dalt adnak elő, természetesen azokat, amelyeket nemcsak a ZIG-Singers, de a közönség is nagyon szeret. Több mix is lesz: az egyikben a Mexikó, a Kansas City és a Mama Loo szerepel, egy másikban ABBA-dalokat válogattak össze, de Neoton-slágerek is felcsendülnek a több mint 40 tagú kórus és szólistáik előadásában.

21 óra: Depeche Mode & 80’s Video Party

Ismét összejönnek a DM és az újhullámos bandák szerelmesei a nyíregyházi Club Hollywoodban.

Amire biztos: sok-sok Depeche Mode a kezdetektől napjainkig, valamint a nyolcvanas évek ikonikus new wave, synth-pop, dark wave és underground bandáinak slágerei – mindez persze projektoros kivetítéssel. A buli nyomokban Bonanza Banzait, Ákost, illetve kilencvenes évekbeli zenéket is tartalmazhat. Szelektorok: Jo Sef, Zsola, )dp(.

22 óra: Mixpárbaj a Főnix Bárban

A nyírlugosi szórakozóhelyen ismét apa és lánya, mester és tanítványa, Leila K. és Roberto egy DJ-pultban – a világ legjobb elektronikus zenéivel.

22 óra: Nyárnyitó buli a Mamma Miában

Két fellépővel üdvözlik a nyarat a belvárosi klubban, ahol szombat éjjel találkozik a múlt és a jelen. A húsz éven felülieknek szóló buliba érkezik az UFO és az AK26. Házigazdák: Geczó, Sögő és Viktor.

UFO | Fotó: a zenekar

22 óra: Gergelyiugornya Restart

Az áradás után gőzerővel dolgoznak azon, hogy szombaton ismét kitárhassa kapuit a Beach Party Sátor.

Ha az előrejelzések nem tévednek, igazi nyári idő várható a hétvégére, amikor is az ország egyik legkedveltebb ifjú remixmágusát, Strong R.-t látják vendégül, a rezidens pedig Tekk lesz.

Június 9., vasárnap

21.30: Pünkösd Feszt a dombrádi Tisza-parton

A fesztivál zárónapján a legnagyobb hazai slágergyárosoké a színpad.

A bulit Horváth Tamás élő koncertje nyitja, majd jönnek a legmenőbb lemezlovasok: Jackwell (23.15), Purebeat (00.45) és Franky (01.45). A csárdában egész éjjel Varga Balázs zenél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában