Bepillantás a fészekbe

2019.06.17. 14:51

Gólya-roadshow Csengersimán

Minden év júniusának közepén a Magyar Madártani Egyesület munkatársai felkeresik a fehér gólyák fészkeit, hogy meggyűrűzzék a fiókákat. Az eseményre várják azokat az érdeklődőket, akik szeretnének testközelből találkozni egy gólyafiókával.

Gólyafészek Csengersimán | Fotó: Habarics Béla

A jelöléseknek köszönhetően leshetünk be a madarak olyan rejtélyes életfolyamataiba, mint a madárvonulás, az élettartam, a pár- és területhűség, a napi aktivitás és az élőhelyválasztás. A gyűrűzésnél a legfontosabb szempont a madarak épsége, így akár a helyszínen is dönthet úgy a gyűrűző, hogy a fiókák épsége érdekében nem történik jelölés. A rendezvényt az időjárási körülmények erőteljesen befojásolják, erős szélben és esőben a programok elmaradnak.

Gólyafészek Csengersimán | Fotó: Habarics Béla

Az országos programsorozat csengersimai állomása június 21-én, pénteken 13 és 15 óra között lesz. Gyülekező a polgármesteri hivatal előtt (Kossuth Lajos u. 62.), további információkkal Habarics Béla szolgál a 30/625-2116-os telefonszámon.

Forrás: mme.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában