Szeretettel „szolgáltak”

2019.06.24. 17:27

Minden korosztálynak tennie kell(ene) az egészségéért!

Minden generációt megszólító családi napot szervezett a máltai szeretetszolgálat nyíregyházi csoportja.

Jobb szűrni, mint megijedni: munkában az egészségügyi szakemberek

„Csak egészség legyen!” – válaszolja a legtöbb ember arra a kérdésre, mely dolgok igazán fontosak, mire vágynak igazán az életükben. Ehhez képest, sajnos, gyakran megfigyelhető, hogy nem törődünk kellő mértékben legdrágább kincsünkkel, s ez előbb vagy utóbb óhatatlanul rányomja a bélyegét a mindennapjainkra.

Ezen kívánt változtatni az idei, egészségmegőrzésre fókuszáló családi napján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nyíregyházi csoportja. A segítő szervezet Arany János utcai székhelyén az egészségfejlesztési iroda dolgozóinak jóvoltából ingyenes állapotfelmérésen vehettek részt az érdeklődők, emellett persze a látogatók nívós szórakoztatásáról és vendéglátásáról is gondoskodtak a szervezők.

Szeretettel „szolgáltak”

Miközben a szeretetszolgálat munkatársai zsíros kenyereket készítettek, péksüteményeket, később finom babgulyást és desszerteket kínáltak vendégeiknek, az udvaron egymást követték a jobbnál-jobb műsorok.

– Roma táncokkal alapozták meg a jó hangulatot a Fehér Csillagok, hál’ istennek, velünk „lógott” a méltán népszerű Lógjunk Anyuval tánccsoport, majd a Kis Igrice néptáncegyüttes tagjai, a Tündérkert ovisok és az Omnis Alapítvány fellépői kápráztattak el minket az előadásaikkal. A civil szervezet vásárt is rendezett, ahol saját készítésű termékeiket mutatta be – sorolta Tóth Andrásné házigazda, csoportvezető.

A Magyar Honvédség egyenruhásai 5 fős csapatokat toboroztak, akik igyekeztek a legjobb tudásuk szerint teljesíteni a különféle katonai akadályversenyeken. Az asztaloknál kézműves-foglalkozással, gyerektetkó-készítéssel kedveskedtek a gyerekeknek a szervezők.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában