Elkészült a szuperszámítógép

2019.07.14. 18:40

Okosabb vagy, mint a gép?

Mikor lesz az emberi agy kapacitását felülmúló számítógép?

A számítógép is rendelkezik rövid távú memóriával

A Manchesteri Egyetemen építettek egy szuperszámítógépet, hogy mesterséges intelligencia segítségével modellt készítsenek az emberi agyról. A SpiNNaker nevű gép különlegessége, hogy egymillió darab másodpercenként összesen 200 000 milliárd tranzakció végrehajtására képes processzorból épül fel, azaz több idegsejt valós idejű modellezésére képes, mint bármely korábban épített rendszer.

A számítógép is rendelkezik rövid távú memóriával

Memóriában hasonló

A gép azért újdonság, mert üzemelése sokkal jobban hasonlít az emberi agy működésére, mint egy hagyományos számítógépére. Az agy és a komputerek felépítése és működése azonban eddig is több hasonlóságot mutatott, főleg memória szempontjából. A memóriatermékek és technológiai megoldások globális piacvezetője, a Kingston Technology most sorra veszi, melyek is ezek pontosan, és a közeljövő technológiai trendjei milyen hatással lesznek rájuk.

Nemcsak az emberi agy, a számítógép is rendelkezik rövid távú memóriával. Utóbbiaknál a rövid távú memória a RAM- és a DRAM-lapkának, azaz a rendszermemóriának felel meg.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában