peca

2019.07.25. 08:11

Versenyről ki, versenyre be

Bár összetörve és kimerülten kezdte a megmérettetést, megszerezte ismét a győzelmet.

Aki csak egyszer is átérezte, hogy milyen is az, amikor megemelkedik az adrenalinszintje egy-egy horgászversenyen, az többé nem tud szabadulni a szenvedélyétől, mindig újabb és újabb kihívásra vágyik. Így van ezzel a nyíregyházi Haraszkó Csaba teszthorgász is, aki ez év februárjában a dél-afrikai világbajnokságon a magyar pontyhorgászcsapat vezetője volt.

Negyedik alkalommal

A világbajnokságon csak a tanácsaival segíthette csapatának tagjait, ám amikor itthon lehetősége van rá, ő is botot ragad, s versenyen mutatja meg tudását és ügyességét.

A közelmúltban eseménydús hetet mondhatott a magáénak. Először részt vett a Leveleki-víztározónál megrendezett 128 órás II. Halcatraz Fishing and Huntig Kupán, amelyre így emlékezett vissza:

– Nagyon élveztem ezt a leveleki nagyhalas versenyt, bár rendkívül nehéz horgászat volt, szinte tökéletes koncentrációt igényelt az egész verseny. Egy fantasztikus csapatnak lehettem a tagja, sok kapitális hal megfogásának az élményével lettünk gazdagabbak.

Haraszkó Csaba negyedszer győzött

A versenyen indult 39 csapat szoros versenyt vívott, és csak nagyon kevésen múlott, hogy a csapatom lecsúszott a dobogóról.

Ez a verseny egy szombati napon 14 órakor fejeződött be. Akkor pár óra pihenés várt Haraszkó Csabára, hiszen másnap reggel már a NaMaKó Kupán szeretett volna bizonyítani. Ez sikerült is neki, hiszen bár összetörve és kimerülten kezdte a megmérettetést, megnyerte a versenyt. Immár a negyedik alkalommal.

A NaMaKó Kupa egyébként egy egyéni horgászverseny, amely többéves múltra tekint vissza Nyíregyházán. A kupa nevét három család nevéből alakították ki. Évente kétszer, tavasszal és ősszel rendezik meg.

MML

Ezek is érdekelhetik