hurrá, nyaralunk!

2019.08.03. 15:30

Itt az „utazós” hónap: így nyaralnak a családok

A magyarok többsége augusztusban nyaral, háromnegyedük belföldi úti célt választ.

Fotó: pixabay

A magyar gyermekes családok csaknem fele augusztusban indul nyaralni, háromnegyedük belföldi úti célt, jellemzően a Balaton-parti városokat választja – derült ki a Regio Játék friss kutatásából. A legkedveltebb szálláshely az apartmanház, és tízből kilenc szülőnek kifejezetten fontos, hogy a szállás baba- vagy gyermekbarát legyen. A hazai medencék biztonsági szempontból majdnem ötösre vizsgáztak, a strandokkal viszont több problémájuk is van a szülőknek – ismertette a kutatás eredményeit Gyaraki Dávid, a cég marketingvezetője.

Strandlabda és matrac

Legtöbb esetben azonban a nyaraláshoz a vízpart is hozzátartozik.

– A kutatásunkból kiderült, hogy a legnépszerűbb strandfelszerelés a 18 éven aluliak körében a strandlabda, ezenkívül a 7–18 éveseknek matracot és úszószemüveget, a 6 éven aluliaknak úszógumit, karúszót és vízipisztolyt visznek a szülők.

Idén például különösen nagy divatja van korosztálytól függetlenül a nagy méretű süteményes, gyümölcsös, flamingós vagy unikornisos matracoknak – tette hozzá Gyaraki Dávid. A nyaralóhelyen a családok többsége (69 százalék) nem vásárol már strandfelszerelést, csak ha nagyon muszáj, például, ha kilyukad az úszógumi vagy eltűnik a labda.

Az utazás idejére, valamint a pihenőidőre a 18 év alattiak többféle elfoglaltságot szolgáló játékot, eszközt is magukkal visznek.

– A tinédzserek egyértelműen az okostelefont tartják a legfontosabbnak a nyaralás alatt is, pihenőidőben viszont szívesen részt vesznek egy-egy társas- vagy kártyapartin is. A 7–10 évesek kártyajátékokkal ütik el az időt legszívesebben, ezenkívül ők és a 6 évnél fiatalabbak magukkal viszik a kedvenc alvós plüssüket is, melyek biztonságot nyújtanak a gyerekeknek idegen környezetben – mondta a marketingvezető.

Mire figyeljenek?

A cég tanácsokat ad arra, hogy mire figyeljenek oda a szülők az említett termékek esetén a nyaralásnál. Fontos szerintük, hogy a felfújható játékot (például úszógumi, karúszó, felfújható, ráülős játékok) használó gyermekekre különösen ügyeljenek. Vegyék figyelembe, hogy ezek csak az úszást segítő eszközök, de nem akadályozzák meg a vízbe fulladást, ezért úszni nem tudó gyereket nem szabad ezzel sem a mély vízbe engedni.

Ellen­őrizzék a szelepeket, mielőtt a gyermeknek adnák, és győződjenek meg róla, hogy nem ereszt-e a játék. Mindig legfeljebb karnyújtásnyira távolodhat el a felnőtt a gyermektől.

A játékforgalmazó cég július 22–24. között végzett online kutatást, 1451 18 év alatti gyermeket nevelő szülőt kérdeztek meg a nyaraláshoz, strandokhoz kapcsolódó véleményéről.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában