Horgászat

2019.08.15. 16:20

Magyar éremeső az ifjak idei világbajnokságán

Nyírségi tagja is volt az ezüstérmet szerzett U15-ös csapatnak.

Vadon Roland tavaly az apagyi tónál a Melczky Imre-emlékversenyen

Fotó: M. Magyar László

Az elmúlt napokban Spanyolországban, Ciudad Real városában, az El Vicario-víztározón rendezték meg az Ifjúsági Horgász Világbajnokság keretében a XXIV. Utánpótlás 15, a XXXIII. Utánpótlás 20 és a XII. Utánpótlás 25 Horgász Világbajnokságot. Hazánk képviselete méltó volt az utóbbi évek kiemelkedő eredményeihez, mert a fiatalok végül bravúros versenyzéssel négy ezüstérmet és egy világbajnoki címet szereztek. Az U15 világbajnokságon összesen 32 pontot szerezve a magyar válogatott ezüstérmes lett, az egyéniben pedig Nagy Olivér 3 ponttal, a bajnoktól csupán a fogott súlyban elmaradva szintén szépen csillogó ezüstérmet érdemelt ki teljesítményével. Az U15-ös válogatottnak meghatározó tagja a Nyírbátorban élő Vadon Roland.

Vadon Roland tavaly az apagyi tónál a Melczky Imre-emlékversenyen
Fotó: M. Magyar László

Mint az édesapjától, Vadon Ferenctől megtudtuk, a világbajnokság két napján elért helyezések összegéből születtek meg a pontok, a négytagú csapatok esetében mind a négy helyezési számot összeadják. Egy hét múlva bővebben is beszámol a spanyol élményekről az ifjú horgász és édesapja.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában