Országos roadshow

2019.08.21. 10:17

Országot járt az e-autó

Bátran elindulhatunk elektromos autóval akár Debrecenből Szombathelyre.

Pár éve még komoly szervezést igényelt, ha valaki elektromos autóval akarta körbejárni az országot, sőt lehet, hogy nem is sikerült volna. Ma már azonban bátran, szinte kompro­misszumok nélkül elindulhatunk elektromos autóval akár Debrecenből Szombathelyre, hiszen az NKM Mobilitás Kft. elektromos töltői már or­szágos átjárhatóságot biztosítanak minden e-autós számára.

Az elektromos töltők már országos átjárhatóságot biztosítanak minden e-autós számára
Fotó: e-cars.hu

Országos roadshow

Azért, hogy leteszteljék, ez a valóságban is így van, augusztus 12-én, hétfőn hajnalban indult el a Mobiliti országjárás, mely érintette a Mobiliti összes villámtöltővel rendelkező töltőpontját. A road­show 4:32-kor indult ­Veresegyházról, majd Hatvan, Miskolc, Debrecen, Balástya, Kecskemét, Dunaújváros, Székesfehérvár, Sormás, Zalaegerszeg, Szombathely, Győr, Budaörs, Budapest – Köki Terminál, Maglód, Csömör, Dunakeszi megállókat érintve járta körbe az országot. Az utolsó helyszínre éjjel 1:43-kor érkezett meg a csapat.

A tesztautó segítségével kevesebb mint 24 óra alatt közel 1300 kilométert autóztak a villany­autosok.hu és a Mobilitás Kft. munkatársai, útba ejtve a Mobiliti összes villámtöltőjét.

Az eseményt az NKM Face­book-oldala folyamatosan közvetítette, és a villanyautósok közreműködésével a térképes, valós idejű követésre is lehetőség volt. A megmozdulást kiemelt figyelemmel kísérte a villanyautós közösség, Szombathelyen egy kisebb társaság várta a csapatot, ezzel további erőt adva a még hátralévő 300 kilomé­terre.

ÉKN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában