Országos roadshow

2019.08.21. 10:17

Országot járt az e-autó

Bátran elindulhatunk elektromos autóval akár Debrecenből Szombathelyre.

Az elektromos töltők már országos átjárhatóságot biztosítanak minden e-autós számára

Forrás: e-cars.hu

Pár éve még komoly szervezést igényelt, ha valaki elektromos autóval akarta körbejárni az országot, sőt lehet, hogy nem is sikerült volna. Ma már azonban bátran, szinte kompro­misszumok nélkül elindulhatunk elektromos autóval akár Debrecenből Szombathelyre, hiszen az NKM Mobilitás Kft. elektromos töltői már or­szágos átjárhatóságot biztosítanak minden e-autós számára.

Az elektromos töltők már országos átjárhatóságot biztosítanak minden e-autós számára
Fotó: e-cars.hu

Országos roadshow

Azért, hogy leteszteljék, ez a valóságban is így van, augusztus 12-én, hétfőn hajnalban indult el a Mobiliti országjárás, mely érintette a Mobiliti összes villámtöltővel rendelkező töltőpontját. A road­show 4:32-kor indult ­Veresegyházról, majd Hatvan, Miskolc, Debrecen, Balástya, Kecskemét, Dunaújváros, Székesfehérvár, Sormás, Zalaegerszeg, Szombathely, Győr, Budaörs, Budapest – Köki Terminál, Maglód, Csömör, Dunakeszi megállókat érintve járta körbe az országot. Az utolsó helyszínre éjjel 1:43-kor érkezett meg a csapat.

A tesztautó segítségével kevesebb mint 24 óra alatt közel 1300 kilométert autóztak a villany­autosok.hu és a Mobilitás Kft. munkatársai, útba ejtve a Mobiliti összes villámtöltőjét.

Az eseményt az NKM Face­book-oldala folyamatosan közvetítette, és a villanyautósok közreműködésével a térképes, valós idejű követésre is lehetőség volt. A megmozdulást kiemelt figyelemmel kísérte a villanyautós közösség, Szombathelyen egy kisebb társaság várta a csapatot, ezzel további erőt adva a még hátralévő 300 kilomé­terre.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában