Szavazásértékelés

2019.08.12. 13:00

Parlagfű: gyógynövény vagy gyomnövény?

A Szabolcs Online olvasóit ezúttal a parlagfűszezonról kérdeztük.

A következő napokban várhatóan országszerte emelkedni fog a parlagfű pollenkoncentrációja – számolt be az MTI a tiszti főorvos tájékoztatása alapján. Azt írták: az Alföldön, a főváros térségében, valamint a Dunántúl keleti területein egyre többfelé lehet számítani magas parlagfű pollenkoncentrációra (I. fokú riasztás), később helyenként – elsősorban az Alföld keleti területein – nagyon magas koncentrációban (II. fokú riasztással) lehet jelen a parlagfű pollenje.

A szavazatok alapján a Szabolcs Online olvasóinak közel fele nem allergiás a parlagfűre, mégis fontosnak tartják az irtását – 42 százalék kattintott az „Engem szerencsére nem kínoz a pollenje, de egyértelmű, hogy kordában kell tartanunk a terjedését” opcióra.

A szavazók majd' harmadát viszont kínozza a növény virágzása, ők persze még jobban sürgetik parlagfűirtást. „Allergiás vagyok, rettenetes heteket tud okozni a parlagfű, mindenütt irtani kell ahol csak megjelenik” – erre a lehetőségre olvasóink 29 százaléka szavazott.

A végére maradtak a szkeptikusok és azok, akik inkább gyógynövényként tekintenek e gyomra. „Ugyan, csak hiszti megy a parlagfű körül, ugyanolyan növény mint a többi” – így szavazott 17 százalék, míg a fennmaradó 12 százalék úgy érezte, a véleményét leginkább a „Nem is a parlagfű okozza az allergiát, az valójában egy mindenre jó gyógynövény” lehetőség fedi le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában