Jót kirándultak

2019.09.09. 12:45

Felfedezték a Szarvasi Arborétumot

Látták a történelmi Magyarország mértani középpontját.

A baktalórántházi idősklub tagjai az arborétum bejárati kapujánál

A Baktalórántházai Kistérségi Szociális Központ Idősek Klubja hosszú évek óta minden nyáron felkeresi egy napon hazánk szép tájainak, értékeinek egyikét. Korábban bebarangolták a megyénket, megtekintették a térség irodalmi, történelmi, néprajzi, egyházi, földrajzi nevezetességeit, de jártak már Miskolc környékén is, Széphalmon a Magyar Nyelv Múzeuma örök emlék marad számukra.

Az idén a Hármas-Körös holtágának partján elhelyezkedő Szarvas felé vették az irányt a baktalórántházi nyugdíjasok, akik izgatottan léptek be a Szarvasi Ar­borétum monumentális kapuján.

A baktalórántházi idősklub tagjai az arborétum bejárati kapujánál

Micsoda gyűjtemény!

A világ minden tájáról vannak itt fák, bokrok, cserjék, növényzet, de állatok is, többek között emu, páva. Hazánk legnagyobb élőfagyűjteménye természetvédelmi terület.

Délután hajókirándulás várt az idősekre, látták ­többek között a történelmi Ma­gyarország mértani középpontját, amelyet egy malom­emlékkő jelez, és Bolza Pál kastélyát is.

- Barsy Csabáné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában