Tündérszépek

2019.09.21. 16:32

Így készíts gyönyörű natúr sminket, hogy jól mutass a fotókon!

Egy tapasztalt kozmetikus segítségével sorra vettük a sminkelés legfontosabb szabályait és lépéseit.

Forrás: Illusztráció / dreamstime

Javában zajlanak a Tündérszépek nevű országos szépségverseny megyei fotózásai, ám jelentkezni még most sem késő, hisz a vállalkozó szellemű lányok október 8-áig regisztrálhatnak a Tündérszépek.hu oldalon. Az érdeklődőknek minden támogatást igyekszünk megadni, többek között a szépségipar szakértőit is segítségül hívjuk. Ezúttal Tapsonyi-Doros Beátával, egy cívisvárosi szépségszalon kozmetikus munkatársával beszélgettünk. Profi tanácsait nemcsak a Tündérszép-jelöltek, de bizonyára minden hölgy hasznosnak fogja találni.

Tapsonyi-Doros Beáta

1. Bőrápolás

Mielőtt sminkecsetet ragadnánk, készítsük fel a bőrünket! Az igényes make up sarkalatos pontja az arctisztítás. Ehhez használjunk arctejet, majd arctonikot, hogy megszabaduljunk a szennyeződésektől. Ezután vigyünk fel egy réteg hidratáló krémet! Fontos, hogy mindig a bőrtípusunknak megfelelő termékeket használjuk. Ezzel előkészítjük a bőrt az alapozáshoz.

A fotózás előtti hetekben, napokban a szépségverseny jelöltjei más módon is hozzájárulhatnak az arcbőrük szépségéhez, például hasznos, ha heti egyszer bőrradírt alkalmaznak, illetve egyéni igényeknek megfelelően arckezelésre, frissítő arcmasszázsra is bejelentkezhetnek.

2. Alapozás

A primerek manapság rendkívül trendinek számítanak és véleményem szerint praktikusak is. Az alapozó felvitele előtt használjuk őket, legfőbb szerepük, hogy tartóssá teszik a sminket és kiegyenlítik a bőrt. Ezután következik a bőrtípusnak és színnek megfelelő alapozó. Kritikus pontja a sminkelésnek, amikor nagyon oda kell figyelnünk a megfelelő eldolgozásra. A füleket és a hajat ne kenjük össze, a kozmetikumot pedig a nyakra is vigyük fel, szépen elegyengetve, hogy a bőr színe ne üssön el az arc árnyalatától! Majd jöhet a korrektor, amivel könnyen elfedhetjük a szem fáradtságát és az apróbb bőrhibákat. Végezetül egy kis kőpúderrel fixáljuk az alapozót.

3. Szemek

Szemhéjárnyékoláshoz használjunk pasztell színeket: bézst, barnát, vagy natúr rózsaszínes árnyalatot. A helyes módszer az, ha a szemzug felől kifelé haladva sötétednek a színek. Lényegében színátmeneteket kell képeznünk, ügyelve, hogy itt se legyen éles kontúr két-három árnyalat között. A kontúrozáshoz használhatunk szemceruzát, vagy szemhéjtust is, natúr smink esetén mindkettőből a barnát ajánlom, akárcsak a szempillaspirál esetében, amely természetesebb megjelenést eredményez.

4. Szemöldök

Figyelembe kell vennünk a haj színét, fontos, hogy a szemöldök ne térjen el tőle! Az egyéni hajszínnek megfelelően a barna különböző árnyalataival lehet játszani: világos, középbarna, sötét. Egy szálasan festett, vagy púderhatású szemöldök nagyon szépen mutat. Szemöldökceruza és por is alkalmazható erre a célra.

5. Pirosító

Mindig a járomcsontra helyezzük. Ügyelnünk kell rá, hogy ne legyen túl erős, és mint a natúr smink készítésének minden korábbi fázisánál, úgy itt is elengedhetetlen a megfelelő eldolgozás. Képezzünk átmenetet az alapozó és a pirosító között, egyengessük el az éleket! Egy alapozó szivacs segítségével ezt könnyedén meg lehet oldani, de egy kis kőpúdert is tehetünk a járomcsont szélére, hogy szépen összemossuk a színeket.

6. Száj

Mindenképpen használjunk szájkontúrceruzát, de lehetőleg a szájszínhez hasonlítót, vagy azzal megegyezőt. Ne üssön el egymástól a kontúr és a rúzs, az éles szájkörvonal nagyon régen volt divat… Amennyiben erősebb színű rúzst használunk, ne hangsúlyozzuk túl a szemet – és ennek a szabálynak a fordítottja is érvényes. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen minden túlhangsúlyozva az arcunkon!

7. Highlighter

A legvégén alkalmazzuk, a szemöldök alatt, illetve a pirosító felett, játszunk a fénnyekkel.

8. Sminkfixáló

A sminkfixáló spray használata a legutolsó lépés, amely hozzájárul, hogy a make up tartós legyen.

+ 1 tanács

Manapság sokan helyeztetnek fel műszempillát, hogy ne kelljen nap mint nap spirált használniuk. Tapsonyi-Doros Beáta szerint natúr smink esetében sem kell kizárnunk ennek lehetőségét, de figyelembe kell venni az eredeti szempilla tulajdonságait: „A 3D-s műszempillák szóba jöhetnek. Ugyanakkor igazodni kell a saját szempilla méretéhez, illetve sűrűségéhez. Az alapból rövid vagy ritka szempillákat nem hosszabbítjuk, sűrítjük drasztikusan, hiszen az távol esik a természetességtől.”

Forrás: haon.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában