Nyíregyháza

2019.10.08. 17:20

Bevették a játékvárakat is

Átadták a megyeszékhely századik játszóterét, ahol két korosztály is jól érezheti magát.

Fotós: Sipeki Peter

Fotós: Sipeki Peter

Hetekig csak az ablakból vagy a munkagépek árnyékából leshették a gyerekek a Szalag és a Lobogó utca tömbbelsőjében épülő hatalmas játszóteret, a hívogató, vidám színekben pompázó várakat, a kötélpályát, a körbe-körbe forgó szupernóvát és a megannyi izgalmas játékot. Nos, nem kell tovább várniuk, kedd délután végre birtokba vehették a megyeszékhely századik közösségi terét, amit a szokásos szalagvágás helyett egy facsemete elültetésével adott át dr. Kovács Ferenc polgármester és Tóth Imre, a városrész önkormányzati képviselője.

Önerőből épült

– Az elmúlt hat évben tizenegy új, modern, biztonságos játszóteret építettünk Nyíregyházán, emellett harmincegyet újítottunk fel – mondta el a sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvényen a város első embere, s hozzátette: a Szalag utcai parkot, mely öntözőrendszerrel és filagóriával bővül még a közeljövőben, önerőből alakította ki az önkormányzat 35,7 millió forintból.

– A város igyekszik komplex játszótereket építeni, ahol több korosztály is jól érezheti magát. Itt a kisgyermekek és a kisiskolások egyaránt találnak játékokat – vette át a szót Tóth Imre. Az önkormányzati képviselő kifejtette: az új közösségi teret huszonkét pad és két asztal teszi komfortosabbá, de a hetvenegy kőris, juhar és hárs facsemete, valamint a 850 cserje telepítésével megújult és kibővült a zöldfelület is.

Segítségük is volt

A rövid tájékoztató után ásót ragadtak a városvezetők, hogy egy kis fa elültetésével avassák fel a játszóteret. A munkában azonban segítségük is akadt, Jurkinya Tünde és kislánya, Lili együtt lapátoltak és öntöztek, hogy aztán a kislány visszaülhessen a kőkorszaki szakik lábbal hajtható járgányához hasonló kisautóba, és tovatűnjön a képzelet hintákkal, mászókákkal és csúszdákkal szegélyezett országútján...

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!