Kérsemjén

2019.11.16. 09:23

Egyéniben alig maradt le a harmadik helyről

A múlt héten beszámoltunk arról, hogy a Szegeden megrendezett országos csapatbajnokságon Szabolcs-Szatmár-Bereg megye csapata összesítésben a kilencedik lett.

A csapat tagjai mellett más megyénkbeli horgász is várta a Maty-ér partján a halak kapását: a kérsemjéni Biró Attila a Horgászegyesületek Velencei-tavi és Dunamenti Szövetsége (HVDSZ) csapatát erősítette.

Helyes a kifejezés, hogy erősítette, hiszen az U15-ös kategóriában összesítésben a negyedik lett, s ennek a jó eredménynek is köszönhető, hogy a HVDSZ csapata végül a nyolcadik helyen zárt.

ifj. Biró Attila

– Jó kapcsolatban vagyunk az egyik mátészalkai horgászcikk-kereskedővel, Varga Alberttel, aki felvetette, hogy mi lenne, ha Attila a HVDSZ-szel versenyezne, mivel nekik nincs U15 kategóriájú versenyzőjük. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csapat összetétele addigra már kialakult, Attila nem jutott be a keretbe, így aztán igent mondott – elevenítette fel lapunk érdeklődésére az előzményeket id. Biró Attila, az édesapa.

– Összességében jó kis verseny volt, Attila fiam mind a mai napig emlegeti, amiben az is szerepet játszhatott, hogy ez volt élete első országos versenye. Tízméteres rakós bottal horgászott végig. Nehezítette a versenyt, hogy rengeteg kishal volt a vízben, Attila azonban inkább darabosabb halat szeretett volna fogni. Hogy a kishalakat elkerülje, kukoricára váltott.

Két szép pontyot meg is fogott az első napon, további három azonban leakadt a fárasztás során. Ha a háromból legalább egyet megfog, a dobogóra is felállhatott volna, ugyanis csak fél kilogrammal maradt le a harmadik helyezésről.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában