Nyíregyháza

2019.12.18. 17:19

360 fokos videó: Adventi tekerés a Robinson-dombon

A cyclocross szerelmeseinek egy különösen nehéz pályával készültek a verseny szervezői.

Forrás: Nánási Anita

A kerékpáros sportok kedvelőit vasárnap várta a Tirpák Cross sorozat következő állomása, a megmérettetést a Jósavárosban, a Robinson-dombon rendezték meg.

– Már hosszú ideje járunk ide: kezdetben mountain bike, körülbelül négy éve pedig cyclocross versenyeket szervezünk itt – mondta el Farkas Attila, a Tirpák Cross egyik főszervezője. – A versenysorozatunk történetében a mostani volt a legnehezebb pálya, hiszen az elmúlt években nagyon sokat fejlődtünk technikailag, tudásban és erőben is. Nem szeretnénk már „libakergető versenyeket” rendezni, mert csak egy kihívást jelentő pályán lehet tanulni. A szervező hozzátette: a Robinson-dombot adottságai tették nehézzé, hiszen nagyon sok a lejtő, illetve egy körülbelül nyolcvanméteres, lépcsős szakaszt is teljesíteniük kellett a versenyzőknek.

Összehozza a bringásokat

A Tirpák Cross már az ötödik évadát tapossa, melyben a Robinson-dombi a harmadik verseny volt: előtte a nyíregyházi Városi Stadionban és Kisvárdán állítottak fel egy-egy pályát. A Robinson Crosst gyermek, hobbi és elit kategóriákban teljesíthették a versenyzők, összesen 108-an neveztek a megmérettetésre.

– Sokáig problémát jelentett, hogy télen a versenyzők szétszéledtek, a mountain bike-­osok és az országúti kerékpárosok is, de szerencsére a cyclocross-szakág összehozza az egész bringás társadalmat, így egész télen holtidő nélkül tudunk közösen edzeni és versenyezni – emelte ki Farkas Attila.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában