Nyíregyháza

2019.12.06. 13:01

Szívvel-lélekkel a közösségért

Sok ismert és elismert orvos előadó fordult meg a nyíregyházi Szív Klubban három évtized alatt.

Bizonyára sokan hallottak már a nyíregyházi Városmajori Művelődési Házban működő Szív Klubról, amelyet 1988-ban alapított meg dr. Szilágyi Attila kardiológus főorvos. Minden hónap utolsó szerdáján, 17 órakor tartunk foglalkozásokat, az oktató-nevelő egészségügyi előadásokon mindig hasznos tanácsokkal gazdagodunk.

Sok ismert és elismert orvos előadó járt már nálunk, szakterületüket tekintve urológus, tüdőgyógyász, belgyógyász, szemész, dietetikus, ideggyógyász, pszichológus, de évente ellátogatnak hozzánk a nyíregyházi mentőállomás kiváló szakemberei is, hogy bemutassák nekünk a szakszerű újraélesztés mikéntjét.

Szilágyi főorvos úr sok kirándulást szervezett az évtizedek során a Szív Klub tagságának, jártunk az Országházban, hazánk több városában is megcsodáltuk a helyi nevezetességeket, de főleg szűkebb hazánk, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szép tájaira, városaink, falvaink felújított templomaira, kastélyaira, gazdag látnivalókat kínáló múzeumaira vagyunk büszkék.

Elköltöznek Nyíregyházáról

A karácsonyi ünnepet is családias hangulatban töltjük hosszú évek óta. Szilágyi főorvos úr szeretettel formálta közösséggé és tartotta ­egyben az immár három évtizede működő klub tagságát, előadásai pedig mindig érdekesek, hasznosak és közérthetőek voltak.

Hogy miért írom mindezt múlt időben? Azért, mert a főorvos úr nyugdíjas lett, és a feleségével, dr. Deák Ágnessel elköltöznek a megyeszékhelyről. December 9-én, hétfőn 16 órától hálatelt szívvel, de minden bizonnyal könnyes szemmel fogunk elköszönni a házaspártól a Szív Klub rendhagyó összejövetelén. Úgy ott, a Városmajori Művelődési Házban, mint itt szeretnénk kifejezni a köszönetünket és az elismerésünket dr. Szilágyi Attila főorvos úrnak, amiért 31 éven át szívvel-lélekkel tevékenykedett a klubunkért, a tagságunk jobb létéért, egészségéért.

Köszönet és elismerés

Örömteli, hosszú nyugdíjas éveket, jó egészséget és családi boldogságot kívánunk neki, egyben köszönjük a Városmajori Művelődési Ház vezetőségének és munkatársainak, hogy három évtizeden át szeretettel fogadtak bennünket, és helyet adtak a foglalkozásainknak.

Majchrics Mihályné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában