ice party

2020.01.21. 07:47

Jégpályák Éjszakája

A kezdők és a profi korizók is jégre léptek a legnagyobb diszkóslágerek ritmusára.

Fotó: Szarka Lajos

A szabolcsi megyeszékhely „Retro Ice Partyval” csatlakozott a Jégpályák Éjszakájához: a kezdeményezést a Magyar Jégkorong Szövetség hívta életre négy évvel ezelőtt, hogy a Múzeumok Éjszakájának mintájára hazánk minél több településén népszerűsítsék a jeges sportokat. Idén országosan harminc helyszínen várta az érdeklődőket a rendezvény.

Összehozza a generációkat

– A Jégpályák Éjszakája alkalmából egy retró bulit szerveztünk. Nagyon népszerű a korcsolyázás Nyíregyházán, hiszen már elértük a húszezredik egyedi látogatót, és mivel még csak a szezon felénél járunk, ez a szám még növekedni fog: akár felülmúlhatjuk a tavalyi, harmincezer látogatós csúcsot is – mesélte lapunknak Hajnal Gusztáv, a Nyíregyházi Sportcentrum programigazgatója, aki egyben az este zenefelelőse is volt.

Hozzátette: eddig már több alkalommal kedveztek a fiataloknak a térség legnépszerűbb lemezlovasaival, most azonban egy rendhagyó korcsolyabulival készültek, hogy a régebbi diszkóslágerekkel az idősebb korosztályt megmozgathassák.

– A rendezvény a generációkat is összehozhatja, hiszen a retró mint zenei műfaj több különböző korcsoportot is vonz – mondta el Hajnal Gusztáv.

– Tapasztalataink szerint a retró slágerekkel kecsegtető eseményekre nem csak idősebbek jönnek el, hiszen sokan elhozzák a gyerekeiket is. Ez a zenei stílus olyan jól ismert dalokkal szolgál, melyeket akár mindenki egyszerre énekelhet, és jó alkalmat teremt, hogy kicsik és nagyok együtt korcsolyázhassanak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában