Horgászat

2020.01.30. 13:30

Sok-sok léket vágtak a Nagy-Morotva jegébe

Környezetvédelmi napot rendeztek az elmúlt szombaton a rakamazi Cormoran Sporthorgász és Természetvédelmi Egyesület tagjai, hogy lékeket vágjanak a befagyott Nagy-Morotva jegébe, s hogy megtisztítsák a horgászhelyeket az elszáradt nádtól és sástól.

A szellőzést segítik az elkészített lékek

Forrás: Egyesület

– Közel 25-30 horgásztárs vett részt a környezetvédelmi nap munkálataiban. A rakamazi résztől indulva Tiszanagyfaluig 200-300 méterenként vágtunk léket a jégbe a jogszabályi előírásoknak megfelelően. Óvatosan kellett dolgoznunk, mert a nádasoknál jóval vékonyabb a jég, ezért a morotva város felőli oldalán nem nyúltunk az elszáradt növényzethez – tájékoztatta szerkesztőségünket Borbély Mihály, az egyesület elnöke.

– Bár az eredeti terveinkben szerepelt lékek vágása az Aranyos-árok jegén is, azonban a jég vékonysága miatt a biztonságunk érdekében nem mentünk arra a területre. Néha ott is recsegett a jég több ember alatt, ahol dolgoztunk, ezért óva intünk mindenkit attól, hogy a jégre merészkedjen, különösen most, hogy enyhül az időjárás.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában