A második családja volt

2020.01.09. 13:51

Szívklub: lesz tovább?

Mindig szívesen látott vendég lesz a szív­klubban a búcsút intő alapító, előadó, dr. Szilágyi Attila.

Énekekkel, versekkel, ajándékokkal, finom harapnivalókkal és könnyekkel búcsúztak el dr. Szilágyi Attilától (hátul, középen) a nyíregyházi szívklub tagjai

– A szakrendeléseken rendszerint nem jut elegendő idő arra, hogy a szívproblémákkal küzdő betegeket mindenre kiterjedően tájékoztatni tudja az orvos, legyen szó prevencióról, a gyógyszeres terápia mikéntjéről, illetve a életmód-változtatási tanácsadásról. Elsősorban ezt az űrt igyekeztünk pótolni, amikor a nyolcvanas évek végén megalapítottuk a szívklubot Nyíregyházán – utalt a kezdetekre az egyesület évzáró rendezvényén dr. Szilágyi Attila kardiológus főorvos.

A második családja volt

A Városmajori Művelődési Házban működő civil szervezet foglalkozásain, „egészség-előadásain” sok ismert és elismert orvoselőadó megfordult már a több mint három évtized alatt, köztük kardiológus, urológus, tüdőgyógyász, belgyógyász, szemész, dietetikus, ideggyógyász, pszichológus, de szívesen vette a tagság a nyíregyházi mentőállomás szakembereinek látogatását is. Az összetartó, egymást segítő és másokra is odafigyelő közösséget soha nem a hasonló egészségi problémák, hanem a közös célok tartották egyben dr. Szilágyi Attila irányítása alatt. A főorvos számos kirándulást is szervezett a „második családjának”, amelytől azonban most kénytelen búcsút venni.

– Nyugdíjas lettem, és a nejemmel, Ágnessel úgy döntöttünk, elköltözünk Nyíregyházáról, több időt szeretnénk ugyanis a gyermekeinknek, unokáinknak szentelni. Bízom benne, hogy az egyesület legalább klub formájában tovább működhet majd, és folytathatni tudja értékes munkáját – mondta a szívklub alapítója.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában