seven summits

2020.02.02. 11:49

Földrészek csúcsain

A magyar hegymászó előadásából kiderül az is, hogy miért nem akart hazajönni az Antarktiszról.

Neszmélyi Emil első magyarként teljesítette a 7 hegycsúcs, avagy a Seven Summits mindkét változatát, a Bass- és a Messner-féle sorozatot. A földrészek csúcsainak teljesítése során olyan egyedülálló kihívásokkal kellett szembenéznie, amelyek a legtöbb, hegyek és természet iránt rajongó fantáziáját megmozgatja.

Ezekről fog mesélni könnyed, szórakoztató és elgondolkodtató stílusában február 13-án, csütörtökön 17 órától a megyei könyvtárban. Elő­adásából megtudhatjuk, miért kellett más életét mentenie az Elbruszon, miért könnyeztek társaival a meghatottságtól az Aconcagua csúcsán, milyen az élelmiszer-tartalékokat felélni az alaszkai Denalin egy hatnapos viharcsapdában és csak harmadik próbálkozásra érni el a csúcsot.

Everest a tibeti oldalról

Kiderül az is, hogy milyen érzés éneklő kutyák dalára ébredni az indonéz Carstensen a világ legnagyobb aranybányája mellett, miért tette egyedivé a sorozatát az, hogy a tibeti oldalról első magyarként mászta meg az Everestet, hogy miért volt csak egy próbamászás számára a Kilimandzsáró, valamint az is, hogy miért nem akart hazajönni az Antarktiszról a Vinson megmászását követően.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában