Mestervacsora

2020.02.16. 20:00

Jubilál az országosan is egyedülálló gasztroest

Az idei Mestervacsora mottója: semmi sem az, aminek látszik.

Tizedszer várják a vendégeket

Forrás: KM-archív

A Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete – az országban egyedüli szervezetként – március 7-én immár tizedszer rendezi meg a „Vendégvárás mesterfokon, nagyjaink nyomdokában és tiszteletére rendezett díszvacsora” elnevezésű gasztroestet.

– Büszkék lehetünk arra, hogy az ország keleti régiójának gasztrokultúrája milyen magas szintet képvisel! Kollégáink számos szakmai versenyen vesznek részt: olimpiákon, világbajnokságokon mérettetnek meg, ismerik a nemzetközi trendeket, a legújabb technológiákat, a tudásukat pedig évről évre bemutatják a nagyközönségnek – mondta el lapunknak Tóthné Medved Zsuzsanna megyei elnök, aki hozzátette: az elmúlt években nagyon szívéhez nőtt az országos viszonylatban is egyedülálló esemény.

– Minden tiszteletem azoké a szakács, cukrász, pincér és mixer kollégáké, akik a rendkívüli szakmai alázat mellett szabadidejüket áldozzák a felkészülésre, és természetesen a Mestervacsorán a helyszínen is dolgoznak majd. A szakácsok munkáját Szoboszlai Gyula Venesz-díjas mesterszakács, a cukrászokét Görömbei Sándorné Venesz- és életműdíjas mestercukrász, a pincércsapatot Polonkai Miklós mesterpincér koordinálja. Nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai utánpótlásra, így az eseményen diákok is segítik a mesterek munkáját – a fiatalok mindig szívesen jönnek, hiszen megtiszteltetésnek érzik, hogy az oktatóikkal együtt dolgozhatnak.

Szakmai konzultációk után

– A vendégek nagy része azért látogat el a mestervacsorára, mert szeretné megismerni az újdonságokat, és hogy ennek megfeleljünk, a menüsort, mint mindig, ezúttal is hosszas szakmai konzultációk után alakítottuk ki. Az egyes fogások összeállításakor mestereink az új alapanyagok felhasználása mellett visszanyúlnak a régi receptúrákhoz is, amelyeket a modern kori gasztronómia új technológiáival hívnak életre. A Mestervacsora idei mottója: semmi sem az, aminek látszik – ennek megfelelően a vendégeink a menüsort olvasva tudhatják, hogy milyen alapanyagokra számíthatnak, de hogy milyen formában kerülnek majd a tányérjaikra, egyelőre maradjon titok. Azt viszont elárulhatom, hogy a jubileumi mestervacsora rendkívüli ízélményeket tartogat a vendégek számára.

– A nem szokványos menüsort a hagyományokhoz híven csúcsborászatok nedűi teszik teljessé, az estet érdekesen kínált sorbet, gyönyörű zöldség- és gyümölcsszobrok, csokiszökőkút és műsor teszi felejthetetlenné. A gasztro­estnek a napkori Kerekerdő Turisztikai Központ ad otthont – egyszer már tartottuk ott a mestervacsorát, így tudjuk, hogy a helyszínt a konyhatechnikai háttere és a megjelenése is alkalmassá teszi arra, hogy ne csak az étkek, de a körülmények is mesteriek legyenek.

SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában