Rotary Bál

2020.02.22. 07:00

Különleges hajkoronák, csillogó szempárok és fesztelen elegancia Mátészalkán

A jótékonysági est bevételét a Mátészalkán és környékén élő tehetséges, rászoruló gyerekeknek ajánlották fel.

Fotó: Rádi Bálint

A tél temetésének, a tavaszvárásnak, a bőségnek, az örömnek, a jövőbe vetett hitünknek ünneplésére megannyi táncos rendezvénnyel adózunk a gazdag báli szezonban, amely egész február végéig tart.

A Rotary Bál vendégei fantasztikus egyedi hajkölteményekben gyönyörködhettek az elmúlt hétvégén, Mátészalkán.

Jakab Enikő fodrászmesterben fogalmazódott meg az a gondolat, hogy a gyönyörű hajszobrokba becsempéssze a természet apró kincseit is.

Hajkoronák és szimbólumok

Tojást, csigaházat, madárfészket, tollat, faágat, tüll-levelet, a környezetünkben fellelhető megannyi különlegességet épített egy-egy hajkoronába.

Szeretek alkotni, megálmodom a kompozíciókat. Munkám során ezek nem mindennapos feladatok, így a divatbemutatók alkalmával igyekszem mindig valamilyen fontos ügyet is képviselni.

– A természet szeretete, a növények, az állatvilág, egyszóval környezetünk megóvása fontos számunkra. Ezért a frizurákat úgy készítettem el, hogy a természet apróságait is belecsempésztem a kompozíciókba. A feltűzött kontyok, a leengedett hajzuhatagok hol a víz hullámait, hol a lágy szél simogatását szimbolizálják. Gondolhatunk egy hatalmas tábla búzamezőre is, amikor a szellő megfújja, s hullámzik, akárcsak a tenger.

Változatos hajköltemények készültek | Fotó: Rádi Bálint

– Milyen szép és milyen természetes. De ha nem figyelünk rá, nem óvjuk, akkor elveszíthetjük – mondta az alkotó. A sminket, a színek ízlésesen visszafogott kavalkádját Király Mónika kozmetikus varázsolta a fiatal modellek arcára.

A természethez köthetően a hajunk, bőrünk és szemünk alapján 4 színalaptípust határozunk meg. Tél, tavasz, nyár, ősz.

– Ennek megfelelően készítettem el a sminkeket. 2018-ban, 2019-ben a macaron színek voltak divatban. A szemnél több éve a füstös hatás, az ajkakon a nude színek dominálnak. 2020-ban a bátor, vad, élénk szín lesz a trendi.

– Az arcon már nem használnak barnás árnyékolót, az elpiruló arc lesz a menő, és nem foglalkoznak az alapszabállyal, miszerint vagy a szem, vagy a száj legyen hangsúlyos. Az idei sminkek vagányak, feltűnőek lesznek, minden, ami belefér... – foglalta össze gondolatait a mester.

Egyensúlyban, ízlésesen

A kivételes báli alkalmat megtisztelve illik felöltözni! S ha bál, akkor gyönyörű estélyi ruhákra gondolunk. Fontos, hogy az estélyi ruhaköltemény, az ékszerek mennyisége és mérete, a frizura és a smink ne lépjék túl a jó ízlés határát.

Csigaház a hajkoronán | Fotó: Rádi Bálint

Láncz Veronika, az egyik mátészalkai divatüzlet tulajdonosa elegáns, smaragd­zöld, királykék, flitteres, tüllös gyönyörűségeit, férfiöltönyeit viselték a modellek.

– Igyekszünk mindig a legújabb kollekciókat a legváltozatosabb színekben beszerezni, s hetente megújuló kínálattal előállni, legyen szó női vagy férfi-, alkalmi vagy hétköznapi viseletről. Ráadásul nekünk fontos, hogy többnyire magyar gyártású termékeket kínáljunk. Ízléses, jól megmunkált darabokat szerzünk be, ezzel is hangsúlyozva, hogy az itthoni cégek támogatói vagyunk.

A vendégek a smink és hajviselet mellett a báli ruhák különlegességeit, 2020 trendi divatszíneit is megismerhették a báli bemutatón, amelynek mottója az „óvjuk természeti értékeinket, és közösen vigyázzunk környezetünkre” volt.

Pótor Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában