Zöld Kerék Alapítvány

2020.02.16. 17:12

Lillafüred volt a végső cél

Napsütötte hegyoldal szép kilátással és temérdek jókedvvel.

Együtt a csapat

Forrás: KM-archív

A múlt hét végén jó időben, jó helyen túrázott a nyíregyházi Zöld Kerék Alapítvány csapata. Közel negyvenen, busszal Miskolcra gurultak, és a diósgyőri vártól gyalogtúráztak.

Tizenegy kilométer

Ragyogó napsütésben kapaszkodtak a Bükk hegységben a Gulicska-tető, a Fehér-kő érintésével Lillafüredre. A sziklabérceken megálltak, előkerült a hátizsákból egy-két szendvics és péksütemény, majd falatozás közben megcsodálták az eléjük táruló panorámát, a hegyeket és völgyeket, a lassan ébredező természet tavaszi hangulatát.

Készült néhány vidám fotó, majd Lillafüredre beérve a József Atilla-szobor társaságában hallgatták a vízesés morajlását, és a Hámori-tó partjáról megcsodálták az elegáns Palotaszállót. A napot egy étteremben finom gombalevessel koronázták meg, ami a 11 kilométeres gyalogtúrázás után igazán jólesett.

No de nem áll meg a Zöld Kerék, legközelebb a Mátrába készülnek február 29-én bakancsban és túrabottal, a siroki vár meghódítására. Akinek kedve van, nyugodtan tartson velük.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában