SZAVAZÁSÉRTÉKELÉS

2020.02.10. 09:36

Olvasóink nem kerítenek túl nagy feneket a Valentin-napnak

Legutóbbi kérdésünkkel arra kerestük a választ, ki mennyire tartja fontosnak a szerelem ünnepét mely az utóbbi években (évtizedekben) vált divatos alkalommá hazánkban.

Fotó: shutterstock

Némileg meglepő eredmények születtek, úgy tűnik olvasóink inkább két lábbal állnak a földön és kritikus szemmel tekintenek a Magyarországra a rendszerváltás utáni évtizedekben elterjedt „nemzetközi” ünnepekre. Lássuk, milyen eredményeket hozott szavazásunk!

A romantikus

Hol vannak már Shakespeare hősszerelmesei, hová tűnt a Csehovi búsongás és mindent elsöprő vágy? Hol vannak a szerenádozó ifjak? Hát, nem olvasóink között, legalábbis ha a Valentin-napról van szó...

Fotó: shutterstock

Mindössze válaszadóink egy százaléka nyilatkozott úgy, hogy február 14. számára fontos ünnep, az év fénypontja.

Fősodorban, de két lábbal a földön

Szavazásunkon részt vevő olvasóink 10 százaléka igyekszik egyensúlyt találni a társadalmi elvárások és életük realitása között; ünnepelnek de nem viszik túlzásba. Egy mozi – lássuk mi nyerte az Oscar-t, egy csendes vacsora a kedvenc helyen, esetleg egy wellness, de csak visszafogottan...

Akit nem ingat meg Amerika divatja

Olvasóink harmada arra szavazott, ez is olyan nap mint a többi, nem érdekli őket ez az „ünnep”. Az erre a válaszra szavazó urakat ezért megnéznénk péntek este is, mekkora az elhatározás hogy tényleg semmi különöset nem érdemel ez a nap.

A mű-ünnep ellenes

Minket is meglepett, hogy a legtöbb szavazat a kifejezetten elutasító válaszra érkezett, miszerint nem tartanak ilyen mondvacsinált, amerikai ünnepeket.

Fotó: MTI

Olvasóink csaknem fele úgy érzi semmi köze kultúránknak ehhez az alkalomhoz, maradjunk mi itt Magyarországon a farsangnál, meg a busójárásnál.

A magányos farkas

Szavazóink 13 százaléka nem is érintett ebben az ünnepben, hiszen azt válaszolta egyedül él, meghagyja a párkapcsolatokkal kapcsolatos bonyodalmakat, azoknak akik már megtalálták párjukat az életben.

 

szon.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában