Nem szabad megfeledkezni róla!

2020.03.20. 13:54

A legszuperebb immunerősítő trükk, ami egy fillérbe sem kerül, mégis megfeledkezünk róla

Bár nagyon fontos a rendszeres testmozgás és a vitaminpótlás, no meg az egészséges étkezés, van valami, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, pedig nagyon sokat számít...

Forrás: illusztráció / shutterstock

Az alvásról van szó. Az ausztrál Compumedics alváslabor vezetője, Dr. David Burton elmondta, létfontosságú, hogy eleget aludjunk. A kialvatlanság először csak koncentrációs zavarokat okoz, de hosszú távon a szervezet sérülékenyebb lesz, megnövekszik a szív- és érrendszeri betegségek esélye, de az alvászavarnak nagy szerepe van az elhízásban és a cukorbetegség kialakulásában.

És, persze...

Kaput nyit a fertőzések előtt

Az emberi agy az ötciklusos alvási fázis közben regenerálódik, és a szervezet kimerült erőtartalékai is feltöltődnek. Ha nem alszunk eleget, a ciklus megszakad, és az agyban nem jönnek létre létfontosságú kapcsolatok. A szervezet pedig képtelen regenerálódni, ez pedig az immunrendszert is károsítja. Tehát: ha soha nem alusszuk ki magunkat, sokkal hamarabb elkapunk vírusfertőzéseket.

Ideális esetben egy felnőtt ember számára 7-9 óra alvás szükséges ahhoz, hogy egészséges maradjon.

Forrás: Ripost

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában