Családok szakácskönyve

2020.03.26. 11:20

Családi szakácskönyv készül olvasóink legjobb receptjeiből

Eldördült a startpisztoly, megkezdődött idei receptversenyünk.

Fotó: Imre György

A Családok szakácskönyve olvasóink legjobb receptjeiből cím is mutatja, hogy az önök és családjuk kedvenc ételeit várjuk. Egyedi recepteket is bátran küldjenek, ezek színesítik az egyes kategóriákat. Szakács- és cukrásztippek, jó tanácsok is bekerülnek a kiadványba.

Békés megye Főzni élmény, az pedig csodálatos érzés, ha főztünkkel örömet szerzünk családunknak.

Egy finom étel, ételsor mellett jobb beszélgetni is, egy-egy finomság a családi együttlétet még kellemesebbé teszi.

Idei szakácskönyvünk ennek szellemében készül, a családoknak segít olvasóink legjobb, általában otthon már kipróbált receptjei által.

A könyv lektora Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Ezeket a titulusait azért érdemes felsorolni, mert mutatják, hogy elkötelezett a hagyományos magyar alapanyagok iránt, nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik és a világ gasztronómiai trendjeiben, az új technológiákban is képben van.

Idén is több olvasónak lehetősége lesz Prohászka Bélával közösen elkészíteni receptjét

– Nagyszüleink, szüleink rendszerint azokból az alapanyagokból készítettek ételeket, melyek otthon adottak voltak – hangsúlyozta Prohászka Béla. – Igaz ez a jószágokra, a zöldségekre, gyümölcsökre. Ma ezek az alapanyagok másodvirágzásukat élik. Emellett kinyílt a világ, régen nem ismert, ma már mindenhol beszerezhető húsokkal, halakkal, zöldségekkel, gyümölcsökkel, fűszerekkel bővült a kínálat.

Tehát arra biztatjuk kollégáinkat – mert receptbeküldő olvasóink társaink a könyvkészítésben –, hogy bátran nyúljanak régi ételekhez, és ,,öltöztessék” ezeket akár új köntösbe.

A családban a szülők szeme fénye a gyermek, a gyermekek. Sokszor az ő szájízük szerint főz az anyuka, az apuka, odafigyelve arra, hogy az elkészült ételből ők is jóízűen szeretnének enni.

Várjuk gyermekeik kedvenceit, ami önöknek is ízlik.

A gyerekek szívesen sürögnek-forognak a konyhában, így az általuk elkészített első ételt receptjét is küldjék be, ehhez rövid családi történetet is csatolhatnak.

Prohászka Béla kitért arra, az albumban helyet kapnak a mindenmentes ételek is az egészséges táplálkozást népszerűsítve. A kifejezés azt jelenti, hogy az adott alapanyag minden vagy a legtöbb problémát okozó allergén anyagtól mentes. A leggyakrabban gondot jelentő allergén anyagok a glutén, a laktóz, a tojás és a szója. A mindenmentes alapanyagokból elkészíthetők a hagyományos ételek is, melyek megfelelnek a magyaros ízlésnek.

A teveink szerint több olvasónk majd a séfekkel együtt készítheti el finomságát a szakácskönyv konyháján. A többi ételt is lefőzik, a süteményeket megsütik a mesterek. Vagyis, aki az albumban megjelentek szerint alkotja meg az adott ételt, azt kell kapnia, amit a recept ígér, a színes fotó mutat.

NyL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában