digitális biztonság

2020.03.11. 11:21

Internet Fiesta: tudjon meg többet!

Előadások a megyei könyvtárban a technikai újdonságoktól a digitális biztonságig.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Két évtized telt el azóta, hogy az Informatikai és Könyvtári Szövetség először hívta Internet Fiestára a hazai könyvtárak látogatóit.

A programsorozat célja az internet sokféle felhasználási lehetőségének bemutatása, a figyelem ráirányítása a digitális biztonság fontosságára.

A megyei könyvtár ebben az évben is csatlakozott az országos rendezvényhez: hat ingyenes előadást hallhatnak az érdeklődők több témában.

Radvánszki Gábor március 19-én 14 órától azokról az újításokról és lehetőségekről mesél, amelyekkel az ­Apple hozzájárul társadalmunk fejlődéséhez.

Csatári Emese március 20-ai, 10 órakor kezdődő előadásában arról kaphatnak hasznos információkat, hogy a videójátékok milyen kompetenciákat fejlesztenek, és hogyan lehet az itt szerzett tudást, tapasztalatot hasznosítani.

Tanulás, fenntarthatóság

Márföldi István előadása felnőtteknek szól | Fotó: Pusztai Sándor

Márföldi István március 23-án 10 órától tanulást segítő mobilapplikációkat mutat be, illetve arról beszél, hogyan hasznosítható a könyvtárak digitális archívuma a tanulásban.

Szakmáry Lászlóné március 24-én 10 órától a technológiai fejlődés és a városok fenntarthatóbbá válása közötti összefüggésekre világít rá, míg másnap 14 órától Polák Péter szülőknek és nagyszülőknek tart előadást arról, milyen veszélyek leshetnek a gyerekekre a digitális térben.

A programsorozat zárásaként március 26-án 10 órától Balogh Bence hasznos tippeket ad azzal kapcsolatban, hogy a közösségi oldalak látogatása közben hogyan vigyázzunk a személyes adatainkra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában