Sítábor

2020.03.12. 10:20

Könnyes búcsút vettek a hegytől a síelők

Minden jó kirándulás alapja a jó társaság, amiből egy kölcseys sítáborban sosincs hiány.

Az idei kölcseys sítábor a tanév egyik legjobb élménye volt

Forrás: Iskola

Az idei kölcseys sítábor a tanév egyik legjobb élménye volt, ismét túlszárnyalta minden elvárásunkat! A Lengyelországban fekvő Tatrzanska Bialkán jártunk, amelynek változatos pályáin síelhettünk a tábor öt napján.

Élvezték a hófánkozást

A megérkezésünk után mindenki elfoglalta a szobáját, majd egy kiadós, meleg vacsora után indultunk a pályákra, ahol este kilencig csúsztunk. A többi napon reggeli után mindennap délután négyig síeltünk. Az időjárás nagyon kedvező volt, hiszen két nap is gyönyörű hóesésben élvezhettük a pálya nyújtotta izgalmakat. Semmi sem fogható ahhoz a tájképhez, amely a hegy tetejéről a völgyre nézve tárult elénk! Izgalmas volt nemcsak a pályán, hanem azon kívül is felfedezni a szűzhó érintetlenségét. A friss hó ropogása, a fejünk mellett elsuhanó fenyvesek sora és a hűs, süvítő szél mind-mind örök emlék marad. A síelés mellett kísérő tanáraink szerveztek esti programokat is, interaktív, szórakoztató játékokat, amelyek kiváló közösségépítő tevékenységeknek bizonyultak. Mozgalmasan telt minden napunk, a második este mindenki élvezte a fantasztikus hófánkozást.

Ellátogattunk Zakopanéba is, ahol megnéztük a különleges hólabirintust, majd a hangulatos sétálóutcán töltöttük el szabadidőnket. Utolsó este a közeli élményfürdőben lazítottunk kicsit, ami a tábor vége felé már mindenkinek nagyon jólesett. A hazaindulás napján délig róttuk a pályákat, majd a hegytől könnyes búcsút véve hazaindultunk. Számos új barátság köttetett, és rengeteg felejthetetlen élménnyel gazdagodtunk. Jó szívvel ajánlom minden kölcseys diáknak ezt a tábort, amit az iskolánk szervez, kihagyhatatlan élmény a sportkedvelők számára. Köszönjünk a szervezőknek, Csonka Judit és Horváth Anetta tanárnőknek, valamint Vajda Gyula tanár úrnak, hogy idén is részesei lehettünk e csodának!

- Lamos Balázs és Torda Tamás (11. d), Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában