szúrós cukiság

2020.03.16. 13:07

Sünivendég a dankóbokori kiskertben

Két nyíregyházi kislány testközelből szerezhet egy kis tudást természetismeretből.

Hanga és Emma szívesen figyelik az élővilágot

Fotó: Marcsek Balázs

Marcsek Emma és Marcsek Hanga közel élnek a természethez, így abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy saját környezetében figyelhetik meg a kertjükben tanyázó aranyos kis sünit.

Vigyáznak rá

– A sündisznót akkor találtuk, amikor egy diófaültetés során majdnem baleset áldozata lett, de szerencsére időben észrevettük és biztonságba helyeztük – mesélte lapunknak Marcsek Balázs, a lányok édesapja.

– Mivel Dankóbokorban élünk, sokszor találkozunk akár a kertben is különböző állatokkal: tavaly is vendégeskedett egy süni az udvarunkon, rendszeresen látunk nyulakat, sőt olyan is előfordult, hogy az ablakunk előtt húsz méterre egy őzike sétált.

Marcsek Balázs arról is beszélt, hogy a család házi kedvencei – egy kutya és két macska – mellett a gyerekek szívesen szemlélik a körülöttük lévő élővilágot. Miután elfoglalta új és biztonságos lakhelyét az udvaron, a sündisznó kapott tőlük egy kis élelmet és vizet, majd folytatta a megszokott életét, de a gyerekek szívesen látogatják, hogy megfigyelhessék a mindennapjait.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában