póráz nélkül

2020.03.10. 13:28

Videó: Cuki kutyák sportos napja

Sokan voltak kíváncsiak a NYÍR1 Kutyasport Akadémia bemutatójára

Fotó: Ungi Lajos

Vasárnap délelőtt a Bujtosi Városligetben kisebb tömeg gyűlt össze, a népes sereglet a NYÍR1 Kutyasport Akadémia akadálypályás kutyás bemutatójára volt kíváncsi a szikrázó napsütésben.

– Mindig keressük az alkalmat arra, hogy egy kicsit a város szolgálatába álljunk, ugyanis a legutóbbi összeírás szerint Nyíregyházán és környékén közel 12 ezer kutya él – tudtuk meg Ferenc Dezsőtől, a NYÍR1 Kutyasport Akadémia elnökétől. Ha ezt háztartásonként nézzük, akkor rengeteg család mondhatja magát kutyatartónak. A bemutató azt a célt szolgálja, hogy a gazdikat közelebb hozzuk kedvenceikhez, könnyebbé tegyük a jó kapcsolat kialakítását, mindezt a mozgás segítségével.

A NYÍR1 Kutyasport Akadémia bemutatója mellett a pályát bárki kipróbálhatta kedvencével.

– Az agility a kutya és gazdája ügyességére, rugalmasságára, és egymáshoz idomulására épít. Az ember kézzel, testbeszéddel és hanggal irányítja a kutyát egy akadályokkal kialakított pályán. A cél, hogy minél kevesebb hibával teljesítsék a pályát, mindezt kontroll alatt, póráz nélkül – ismertette Ferenc Dezső.

– A felállított akadálypályán körülbelül 70 métert futnak az ebek, és ez természetesen a gazdikat is megmozgatja.

Az egyesületnél minden kutyatartót szívesen látnak, függetlenül attól, hogy versenyezni szeretne, vagy csak többet mozogni kedvencével.

(Borítóképen: Láposiné Siska Marianna kedvencével Bogyóval, a csivavával)

UL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában