Magosliget

2020.03.17. 13:32

Virágpompa és tavaszi zene a Magosligeti-erdőben

A kárpáti sáfrány több lelőhelye ismeret a Bereg-Szatmári-síkon, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság virágzásváró túrája alkalmával a Magosligeti-erdőben lévő állományát vették szemügyre.

Fotó: unknown

Már március első heteiben elkezdtek kibújni a tavasz első hírnökei, a jó időnek köszönhetően a kárpáti sáfrányok mellett erdélyi csillagvirágok, berki szellőrózsák, odvas keltikék, sárga tyúktaréjok is bontogatták szirmaikat.

A korábbi napok csapadékos időjárása sem tántorította el az érdeklődőket, akik szombat reggel gyülekeztek a Magosligeti-erdőnél, s a regisztrációt követő rövid ismertető után el is indultak az erdő mélyébe. A szakvezetéses túra során megismerkedtek a körülöttük pompázó virágokkal és a terület más természeti értékeivel is, miközben mindenkinek alkalma nyílt arra, hogy lefényképezhesse a növényeket.

A kellemes időnek köszönhetően az erdő tavaszi zenéjét is hallhatták, széncinegék és erdei pintyek énekétől volt hangos a séta, melynek aláfestéseként a harkályok és fakopáncsok doboltak az öreg tölgyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában