húsvét

2020.04.08. 20:00

Megújulásra hangolódva

Az ünnepi dekoráció csipetnyit hozzátesz a húsvéthoz.

Fotó: shutterstock

Virágvasárnappal elkezdődött a nagyhét, és közeledik a húsvét, a kereszténység legnagyobb ünnepe.

A húsvét a tisztaság, a belső lelki újjászületés, a lelki nagytakarítás időszaka, amikor környezetünket is ünneplőbe öltöztetjük. Felfrissítjük a bútorok ruháit, új dekorációkat készítünk.

A 2020-as húsvéti készülődést a koronavírus-járvány árnyékában éljük meg, de talán éppen azért, mert többet vagyunk otthon, jut elég idő saját készítésű dekorációval foglalatoskodni.

Tisztaság kívül-belül

– A legelterjedtebb színek ebben az időszakban a napsárga, a mézszín, a kék, a türkiztől a búzavirágig, és ezek változatos árnyalatai. A kék az egyszerűség és a tisztaság szimbóluma, s milyen érdekes, most egészségünk megőrzése érdekében kellően sokat foglalkozunk a tisztasággal, a lakás takarításával. A húsvétvárás így telik – kezdte Szabó Veronika, a nyíregyházi Bíborka Műhely tulajdonosa.

A kézműves szakember megosztotta, hogyan lehet otthon könnyen elkészíteni a lakás bármely sarkában elhelyezhető húsvéti koszorút.

– Egyszerű fehér festékkel, úgynevezett struktúrpasztával festettem meg a hungarocell tojásokat, és felhelyeztem egy hungarocell koszorúra. A fehér tojások enyhén barna festékkel fröcsköltek, hogy megtörjön a teljesen fehér összhatás.

A közéjük tűzdelt gyöngytyúktollakban a föld természetessége köszön vissza, a nefelejcsekben a kék a tisztaság, a sárga a nap éltető sugarát jelenti. Vékony faágakat is ragasztottam a tojások közé, és szizálszálakkal borítottam be az egész a koszorút.

Kis kék szalaggal könnyeddé lehet varázsolni a kész dekort, amit asztalra lehet tenni ajtódíszként, és az ablakban vagy falon is elhelyezhető, ízlés szerint és attól függően, hol alakítjuk ki a lakás ünnepi sarkát – jegyezte meg Szabó Veronika.

Hozzátette: szükségtelen mindig új dekoron törni a fejünket, otthon fellelhető régebbi koszorú is átalakítható, átfesthető, valamint ebben a darabban az egyes elemek helyettesíthetők másféle anyagokkal: tollakkal, szizállal, raffiával vagy szárított fűvel, sőt a gyerekek kedvelik a süthető gyurmás vagy papírvirágokat is.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában