Neked ajánlom...

2020.04.30. 12:04

Mihail Bulgakov örök érvényű művét ajánlja a mátészalkaiaknak

A regényből 2005-ben tévéfilmsorozat is készült

Arra kérték a városban élőket, ajánljanak egymásnak egy számukra fontos művet, legyen az könyv, vers, zene, film vagy színházi előadás. Kovácsné Kiss Csilla Bulgakov A Mester és Margarita című művét választotta.

„Kicsit elcsendesedett világunkban megélhetjük azokat a csodákat, amelyekről e könyv lapjai mesélnek: az igaz szerelem, az elpusztíthatatlan művészi alkotás, a krisztusi megbocsátás, a lelkek egymásra találásának felemelő érzését. Láthatjuk az erkölcsileg eltorzult társadalom büntetését, melynek célja a jó és a fény felé vezető út megtalálása.

Fájhat, ahogyan belesüppednek emberek az önérdekek és az anyagiasság hálójába, és emelkedhetünk a szépség, a tisztaság értékrendje felé. Regény a regényben: a duális világé, a transzcendentális valóságé...” – írja ajánlójában.

Kovácsné Kiss Csilla hozzáteszi: ha az élet csodájára szeretnénk lírában is ráeszmélni, olvassuk el Kosztolányi Dezső Hajnali részegség című versét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában