állatok között

2020.05.06. 06:39

Bíró is az asszisztens

A zoológiai asszisztens Harsányi Csaba NB II.-es futsal-játékvezető, s ha kell, harsányan sípol.

– Az egyetemi évek alatt merült fel, hogy leteszem a labdarúgó-játékvezetői vizsgát – mondta Harsányi Csaba, aki a Nyíregyházi Állatpark alkalmazásában áll. Nagypályán a megyei másodosztályban vezet, futsalban az NB II.-es keret tagja.

– Zoológiai asszisztensként dolgozom, és a zoológiai vezető munkáját segítem az állatszállítások előkészületeivel, megszervezésével és lebonyolításával.

Búvárként merül

A Nyíregyházi Állatpark az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének tagjaként számos csereprogramban vesz rész, javarészt európai állatkertekkel.

– Egy-egy különlegesebb állat érkezéséig több hónapig tart a levelezés, az engedélykérés, az egyeztetés a különféle hatóságokkal, és sokszor a szállítást követően is foglalkozni kell az adott állat átmozgatását érintő adminisztrációs teendőkkel.

– A logisztika mellett különböző nyilvántartási, adminisztrációs feladatokban, kül- és belföldi kapcsolattartásban veszek részt, valamint mivel a park használ egy, a különböző állattartó intézmények számára kialakított, nemzetközi online adatbázisrendszert, ennek a kezelésével is foglalkozom, más kollégáimmal karöltve. Esetenként – lehetőségem volt a park támogatásával búvárvizsgát tenni – besegítek a merüléseknél is – tette hozzá.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában