Záhony

2020.05.28. 11:30

Drónvideó: Még sosem látott így egy táncpróbát!

Most a magasból csodálhatjuk, ahogy a záhonyi Street Dance School Divattánciskola növendékei együtt táncolnak.

Fotó: Ungi Lajos

– Nem próbáltunk március 15. óta, pedig előtte az Európa-bajnokságra és számos más versenyre is készültünk – mondta el lapunknak Kulcsné Nagy Marcsy, Street Dance School Divattánciskola vezetője. – Az év elején még sikeresen részt vehettünk a kvalifikációkon, de a tavaszi versenysorozat végül a járvány miatt elmaradt.

Eddig sem unatkoztak

A tánctanár arról is mesélt, hogy a karantén alatt sem unatkoztak a tanítványai, órarendszerűen tartott számukra különböző foglalkozásokat, melyek során valamennyi közösségi oldalt használták: például keddenként TikTok-táncok tanulása volt a feladat, szerdánként kvízzel készült a gyerekeknek, csütörtökönként pedig meglepetés várta a fiatalokat, de főként egymás lelki támogatására fókuszáltak.

Mindenki feltöltött magáról egy táncos videót, a többieknek pedig meg kellett tanulniuk a mozdulatokat, ebből versenyt rendeztünk

– sorolta a közös programokat Kulcsné Nagy Marcsy. – A Face­book-oldalunkon a külsős érdeklődőkre is gondoltunk, és olyan videókat tettünk közzé, melyek segítségével bárki megtanulhatta az alapmozdulatokat.

A Street ­Dance Schoolnak Záhony mellett többek között Nyíregyházán, Nyírbátorban, Vásárosnaményban és Fehérgyarmaton is vannak csoportjai. Bár a próbatermek még zárva vannak, külső segítséggel minden településen sikerült helyet találniuk a gyakorlásra – egyelőre tömbösítve, és tudásszint helyett korcsoportokra bontva.

– Különböző napközis táborokkal is készülünk a nyárra: például az egyiken a festésre, a táncra és a művészetekre helyezzünk a hangsúlyt, az „önbizalom-akadémiánkon” pedig beszédtechnikát és kommunikációt tanulhatnak a résztvevők – tette hozzá az oktató.

Az ifjú táncosokat egy workshophét is várja majd, ahol az ország különböző pontjairól érkeznek hozzájuk tanárok. Mozgalmas időszak elé néznek a fiatalok, hiszen a tánciskola nem tart nyári szünetet: a tavasszal elmaradt versenyeket várhatóan augusztus végén rendezik meg, amelyekre gőzerővel készülnek.

– A karantén alatt az volt számunkra a legfontosabb, hogy összetartsuk a csapatot.

Büszke vagyok a közösségünk összefogására, aminek köszönhetően a járvány alatt sem került nehéz helyzetbe a tánciskola, és lelkileg is tudtuk támogatni egymást

– emelte ki Kulcsné Nagy ­Marcsy.

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában