peca

2020.05.09. 07:28

Teljesült az egyik álom: tokhal lett a zsákmány

Fotó: Horgásztó

– Minden horgásznak az az álma, hogy nagy halat foghasson, nekem pedig az, hogy a kifogott hal különleges legyen – kezdte szerkesztőségünkhöz küldött levelét a Kálmánházán élő Molnár András.

Nagy élmény a fárasztásuk

– Több olyan halfaj is van, amit eddig még sohasem tarthattam a kezeim között, mert elkerült a szerencse. A napokban azonban eljött az idő, hogy Hódi László orosi tavát célba vegyem, s hogy célzottan tokhalra horgászhassam.

– Persze, nem érkeztem felkészületlenül, ugyanis Harkai Norbert horgász barátom részletesen beszámolt a 48 órás horgászatáról, s a temérdek szibériai tok, más néven lénai tok megfogásáról. Ezúton is köszönöm önzetlen segítségét.

Nem volt más lehetőségem, mint hogy otthon összeállítsak egy büdös halas-tintahalas pelletkeveréket 2, illetve 6 milliméteres méretben, s kevés takarmánykukoricával színesítettem még a halak elemózsiáját.

A parttól úgy 15 méteres távolságra etettem be kisebb mennyiséggel, majd narancs méretű gombócot gyúrtam a pelletkosárba. – A rengeteg rontott kapás ellenére viszont jól működött a stratégia, aznap több tokot is a kezembe vehettem.

Ami igazán tetszett, hogy a fárasztásuk milyen nagy élmény. Van bennük erő, meg kellett velük küzdeni, hogy a parton elkészülhessen az emlékfotó. A közeljövőben szeretnék még célzottan más halfajra is horgászni, például afrikai harcsára – tette még hozzá Molnár András.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában