diákújságírók tollából

2020.06.26. 14:36

Diéta, edzés, plasztikai műtét: te bevállalnád?

Tökéletesnek akarják láttatni magukat a világgal

Fotó: ILLUSZTRÁCIÓ: A SZERZŐ

Napjainkban szinte minden fiatal, felnőtt és lassacskán az idősebb korosztály tagjai is rendelkeznek Instagrammal. Bizonyos profilok mögött rengeteg munka van, a tulajdonosaik naponta többször posztolnak, tanácsokkal látják el követőiket, tisztában vannak a legújabb divattal, trendekkel.

Megéri ilyen életet élni?

Két csoportba sorolhatjuk őket: a hírnévre, figyelemre vágyókra és azokra az influencerekre, akik számára az Instagram pénzkereseti forrás, például termékbemutatás mellett életviteli és táplálkozási tanácsokat adnak. Tökéletesnek akarják láttatni magukat az egész világgal, olyannyira, hogy képesek teljes életmódjukat ehhez igazítani: diéta, edzés, de még plasztikai műtét is szóba jöhet a cél érdekében. Sokan másnak mutatják magukat, mint amilyenek valójában.

Az irigylésre méltó, csodás külalak mögött hosszú órák előkészülete áll. Komoly pszichológiai problémához vezethet, ha a posztoló úgy érzi, nem ismerték el eléggé, és „elvonási” tünetek jelentkezhetnek, ha az illető valami miatt nem tud valamit kiposztolni. Megéri ilyen életet élni?

Németh Petra (11. D),

Bessenyei György Gimnázium

és Kollégium, Kisvárda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában