Szájmaszkok

2020.06.30. 20:00

Hangjegyestől az ördög nyelvéig! Még erotikus szájmaszkot is kértek a nyírteleki családanyától

A poénos maszkok gyártása és viselése óta még vidámabb hangulatban telnek a varrodai dolgozók munkaórái.

Forrás: Olvasói fotók

Nőiruha-készítő a szakmám, kilenc hónapja egy helyi varrodában dolgozom varrónőként Nyírteleken. Előtte részmunkaidőben dolgoztam, mivel a beteg gyermekemet neveltem, s nem tudtam 8 órás állást vállalni.

Fotó: Olvasói fotók

Az első szájmaszkot a településünk háziorvosának javaslatára készítettem el, a kolléganőim számára. Napközben elképzeltem, otthon nekiláttam, másnap reggel kimosva, vasalva vittem a munkahelyemre egy hozzá készített táskában. Összesen 32 darabot készítettem, miután kiosztottam, azt láttam, mintha háremhölgyek ülnének a varrógépek mögött. Nagyon sokat nevettem ezen, a közösségi csoportban egymást érték a vicces megjegyzések, gratulációk, innen indult a poénmaszkok iránti érdeklődésem.

Az ördög nyelve

A második maszk története is különleges: a kolléganőm elküldött egy képet, ami egy cipzáras maszkot ábrázolt, s kimondottan nőknek készült. Reggel már vittem is, sőt miután olyan sokat nevettünk, beszélgettünk a munkahelyen, hogy ránk szólt a „kis főnök”, egyfajta szájzárként, feltettem a cipzáras maszkot, és egy szót sem szóltam a mögöttem ülőhöz, mert attól tartottam, hogy – mint az iskolában – máshová ültetik mellőlem.

A színesek mellett igény mutatkozott a kreatív, ötletes mintákra is, így az itthoni hulladékanyagokat felhasználva varrtam újabbnál újabbakat. A mintás anyagokból készült produktumok hatalmas sikert arattak, az egyetlen férfi kollégánk például báránykás maszkot viselt. A kolléganőm az állára húzott maszkban úgy nézett ki, mint zsoké a lova mögött, amikor megláttam, majd leestem a székről, úgy nevettem. A cipzáras verzió újabb ötletet szült: aznap pont a cipő nyelvét varrtam, amikor jött az ihlet, hogy legyen nyelv a cipzár mögött, így úgy nézne ki, mint az ördög nyelve. Tehát kívül cipzáras, de mikor kicipzározzuk, a nyelv kijön. Nincs semmi értelme, viszont nagyon vicces látvány. Estére már kész volt!

Hangjegyes és erotikus

Az erotikus maszk az egyetlen férfi kollégánk kérése volt. Tetszett a kihívás, még aznap kitaláltam, milyen legyen, piros plüssanyagra fekete cipzárat varrtam. Nagyon díjazta a meglepetést az ajándékozott. A nemzeti zászlós védőeszköz ötlete csak úgy jött, amikor az asztalon hagyott anyagokra (piros, fehér, zöld) rápillantottam. A bajuszos, a szájat ábrázoló, a fogsoros maszk egytől egyig elismerést váltott ki a környezetemben.

A hangjegyes „szájálarc” ötlete úgy jött, hogy a kolléganőm zenét hallgatott fülhallgatón keresztül, és dudorászott. Az otthon talált hulladékanyagok között találtam kottafejeket, amelyeket kivágtam és rávarrtam a maszkjára. A legjobb barátnők lettünk ezzel a kolleginával, aki nagy kávéimádó. Minden reggel kávés képekkel bombázza a netet, ami megihletett: kávéfőzős mintájút, sőt olyan maszkot is készítettem neki, amelyen az EKG-hullámok között a „coffee” felirat olvasható.

Feldobták a hangulatot

A pöttyös, az Ámor-nyilas és a beatricés maszknak is megvan a maga története és szépsége. Egy biztos, a poénos maszkok gyártása és viselése óta rengeteget nevetünk, jobb lett a hangulat a cégnél, a varrodában. Az egészségvédelem mellett tehát közérzetjavító hatásuk is van ezeknek a különleges szájtakaróknak.

- Német Erika, Nyírtelek -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában