olvasónk írta

2020.06.23. 09:34

Sokszínűek az alkotásai

Fotó: OLVASÓI FOTÓ

Mind a négy évszaknak megvan a maga szépsége: az ősznek csodálatosak a színei, a tél hófehérbe borítja a tájat, tavasszal újjáéled a természet.

Ez az idén sem volt másképp, csakhogy a veszélyhelyzet alatt a figyelem a tavasz szépségei helyett az otthonukba húzódó idősekre irányult. A diákokat online oktatták, a szülők egy része home office-­ban dolgozott, mindenki igyekezett odafigyelni önmagára és szeretteire.

Fotó: olvasói fotó

A Kótajban született, Nyíregyházán élő nyugdíjas, Leskuné Varga Mária napjai alkotással teltek. Marika ruhaipari szakközépiskolában érettségizett, sok éven át minőségi ellenőrként, majd adminisztrátorként dolgozott. 1996 óta nyugdíjas, azóta még több ideje van hobbijának, a rajznak és a festészetnek hódolni. Húsz éve tagja a Benczúr Gyula Képzőművészeti Alkotókörnek, elsajátította a festészet rejtelmeit, szabályait, a művészi kifejezéseket.

Több önálló és csoportos kiállításon vett már részt, legutóbb az Alkotó idősek pályázaton ért el első helyezést, s nemzetközi alkotótáborokba is meghívták.

– A festészet az én önkifejezési formám, érzékenyebbé tesz a természet szépségeire, és pozitív életszemléletet ad. Örülök, hogy a férjem támogatásával megvalósíthatom, gyakorolhatom ezt a gyermekkori álmom.

Termékenyen telt az önkéntes karantén időszaka, számos új mű ékesíti a műtermem falát.

– Bízom benne, hogy a nyár vírusmentes lesz, és újabb festményeket készíthetek majd az alkotótáborban – mesélte Leskuné Varga Mária.

Barsy Csabáné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában