Vérbeli X-akta

2020.06.22. 12:07

UFO teleportált a magyar háziasszony káposztájába

Valami elképesztően bizarr dolog történt az Ózdon élő Kiara asszony kamrában pihenő káposztájával – eredetileg a vacsorához vette volna elő a zöldséget a nő, de kis híján el is dobta, annyira megijedt tőle. Szerencsére később posztolt róla egy fotót Vali, a szabolcsi háziasszony Facebook csoportjában, ott pedig hamar megfejtették, hogy semmi rejtélyes nincs „a másik dimenzióból érkezett” renitens zöldségben.

Forrás: illusztráció

Kiara asszony már-már megfeledkezett a kamrában álló káposztáról, amikor végül eszébe jutott, úgy döntött, megfőzi. Ám a látvány igencsak megdöbbentette... A hatalmas fej álltában nagyon bizarr formát öltött. Testéből csápok emelkedtek ki, mintha csak valami biológiai adóvevő készülék jelfogói vagy receptorai lennének. Még volt egy furcsaság ezen a káposztán. Mivel fejjel lefelé hevert a kamrában, így a nyúlványok a növény eredeti állásával éppen ellentétes irányban törekedtek fölfelé.

- Jesszusom, ez egy UFO! – kiáltott fel egy családtag, majd megindult a kupaktanács, mitévők legyenek a renitens zöldséggel.

Íme hát a híres-nevezetes földönkívüli káposzta:

Tanakodtak-tanakodtak a családtagok, hogy ugyan mi legyen a látszólag idegen dimenzióból érkezett zöldséggel, végül úgy döntöttek, biztos, ami biztos, megkérdezik a Facebookon, ehető-e: az UFÓ-káposzta képét megosztotta a profi háziasszonyokat tömörítő Vali hagyományos konyhája Facebook csoportban is. Vali, a szabolcsi háziasszony különös, de nagyon praktikus gasztro-tippjeiről vált híressé: akkor vált igazán ismertté, amikor bemutatta, hogyan lehet műanyag ásványvizes palackban készíteni savanyúságot. A Facebook oldalát azóta számos háziasszony követi, és megosztják egymással tuti ötleteiket.

Itt aztán hamar kiderült, hogy a zöldség nem egy idegen bolygóról érkezett, a káposzta ilyen jellegű növekedési anomáliája nem egyedi eset. Kiara posztjához több háziasszony saját fotóval kommentelt, a képek mindegyike egy-egy deformált káposztát ábrázolt.

Végül a többség arra szavazott, hogy a zöldséget bátran el lehet fogyasztani, hiszen semmi baja sincs, csak érdekesen néz ki.

- Azon egy darabig még elvitatkoztunk, hogy a szenvedősen növesztett korcshajtásokat is megegyük-e, de végül a káposzta minden hasznos része a fazékba került. Igen, az antennák is” – árulta el Kiara asszony.

A különös káposztából végül káposztaleves készült. Az ózdi háziasszony utólag azt mondta, rég ízlett ennyire a családnak ez az egyszerű, olcsó, parasztos étel.

Forrás: ripost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában