vizsla-tó

2020.06.08. 07:34

Végre újra pancsolhatnak a kutyák

Egy jó kis strandolásra nemcsak mi, hanem a négylábú kedvenceink is nagyon vágyhatnak.

Fotó: Kovács Tünde

A karantén után és a jó idő közeledtével sokan vágynak már közösségbe – így vannak ezzel a kutyások is. A Vizsla-tónál rendszeresen összegyűlnek a két- és négylábúak, ami egy olyan helyszín megyénkben, amely kifejezetten a pancsolni vágyó ebeknek és gazdáiknak ígér kikapcsolódási lehetőséget.

A helyszínen idén először a hétvégén gyűltek össze az érdeklődő állattulajdonosok, hogy a természetben játszhassanak és mozoghassanak kutyáikkal.

Újra mozgásban

– Az elmúlt hetek, hónapok mindenkit megviseltek. A kutyák és a gazdik is kicsit elkényelmesedtek a kijárási korlátozás ideje alatt, hiszen a kötelező egészségügyi sétát leszámítva nem igazán lehetett menni hosszabb utakra, bandázni a kutyapajtikkal, túrázni vagy új helyeket felfedezni – mondta el lapunknak Kovács Tünde, a Vizsla-tó ötletgazdája.

A helyi kutyások már nagyon várták, hogy a „karantén­időszak” után újra találkozhassanak, kikapcsolódjanak, feltöltődjenek.

Erre a Nyíregyháza mellett található Vizsla-tónál megrendezett kutyás találkozók remek alkalmat adnak. Az embereknél talán csak az ebek várták jobban az első 2020-as találkozót, hiszen jóval kevesebb olyan tó van, ahol fürödhetnek a kutyák, mint gondolnánk.

A Vizsla-tó hiánypótló kezdeményezés, hiszen a megyénkben nincs „kutyaúsztató”: ha egy gazdi a nyári melegben egy tóban, fürdéssel szeretné hűteni kedvencét, igen messzire kell utaznia.

– Nyíregyházához például a tiszafüredi kutyastrand van a legközelebb, amely egy másfél órás autóutat jelent a megyeszékhelyről.

Találkozó a barátokkal

Kovács Tünde arról is beszélt, hogy nem csak a vízimádó fajták – mint például a vizsla, labrador és golden retriever – látogatják rendszeresen a nyírtelki kutyás tavat. A tapasztalatok szerint minden eb jól érezheti magát a helyszínen, hiszen olyan, mint egy óriási kutyafuttató: szabadon, mégis biztonságban szaladgálhatnak.

A kedvenceink régi barátok mellett újakkal is találkozhatnak, emellett a gazdikkal gyakorolhatják a parancsszavakat, az apportírozást és játszhatnak az agility-akadálypályán.

A közös játék során könnyebben szocializálódnak a kutyusok, és a gazdik is visszatérhetnek lassan a „régi kerékvágásba”, szóval mindenki nyer. Ahogy jön a nyár és az egyre melegebb időjárás, a kedvenceink hűtése egyre kardinálisabb kérdés lesz. A Vizsla-tavat ezért is szeretik a gazdik, mert itt szabadon pancsolhatnak az ebek – tette hozzá.

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában