állatkísérlet-mentes áruk

2020.07.20. 11:16

Applikáció segíthet majd a vásárlásban

Az alkalmazást még fejlesztik, a felhasználók is segíthetnek az adatbázis bővítésében.

Az állatkísérlet-mentes vásárlást segíti

Forrás: Pixabay

Egyre több embernek fontos, hogy ne csupán a házi kedvencük felelős gondozásával vagy a menhelyek támogatásával tegyenek az állatkínzás ellen: a mindennapos bevásárlások egyik lényeges szempontjává válhat, hogy állatkísérlet-mentes árukat válasszunk. A döntés ebben az esetben nehezebb lehet, mint gondolnánk, hiszen sok időt eltölthetünk a csomagolások, termékleírások böngészésével, hiszen a probléma többek között tusfürdőket, testápolókat, samponokat, arckrémeket és különböző sminktermékeket is érinthet. Mindebben egy telefonos applikáció is segíthet, amely most egy újabb verzióban is letölthető.

További fejlesztések

Vidra Beátától, a PCAS Állatmentő és Környezetvédő Egyesület vezetőjétől megtudtuk: szervezetük egyik segítője, Földes Péter fejlesztette ki a Cruelty – Free productsearch nevű alkalmazást. Az egyelőre még csak Android-rendszeren működő program többek között azt is jelöli a felhasználónak, ha egy áru állatkísérlet-mentes, vegán, pálmaolajat tartalmaz vagy egyéb okok miatt nem javasolják a fejlesztők – például jelen van Kínában, ahol külföldről importált termékek esetében kötelező állatkísérletet végezni.

Mi is segíthetjük az alkalmazás készítőinek munkáját, ha szeretnénk, hogy minél gyorsabban még hasznosabbá és kényelmesebbé tegye számunkra a használatát. A fejlesztő állatbarát jelenleg egy vonalkódolvasó funkción is dolgozik, amely tovább könnyítené a keresést: jelenleg harminckét, a hazai boltok polcain is fellelhető készítmény kódjával tesztelnek. Földes Péter az Állatkísérlet mentes élet nevű közösségi oldalon az internetezők segítségét kéri: akinek van otthon olyan terméke, melyről biztosan tudja, hogy állatkísérlet-mentes, hozzászólásban megírhatja a vonalkódszámával és az árucikk nevével, ezzel is megkönnyítve az adatbázis bővítését.

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában