Horgászat

2020.07.16. 10:41

Emlékverseny – „Misi nagyon jószívű volt, akin tudott, mindig segített, ezért is szerették sokan”

Ezen a versenyen másodlagos a nyeremény, az emlékeké a főszerep.

Az eredményhirdetés egyik pillanata

Az idén immár a harmadik alkalommal rendezték meg a 24 órás Ifj. Máté Mihály Emlékversenyt és Horgásztalálkozót a Leveleki-víztározónál. A megmérettetés július 4-én, szombat reggel 9 órakor kezdődött és vasárnap reggel 9 óráig tartott.

– A péntekről szombatra virradó éjjel sok esőt és viharos időjárást hozott a térségbe, de ez sem tudta eltántorítani a résztvevőket, hiszen a rendezvényen ezúttal rekord­számú versenyző vett részt, hiszen harmincöten várták a halak kapását – tájékoztatott Mikucza Zsolt, a tározó halgazdálkodási jogával rendelkező Nyírségi Hal-Vad Kft. ügyvezetője. Mint elmondta, örömükre szolgált, hogy rajtuk kívül még nagyon sok barát, munkatárs, ismerős, valamint azok családtagjai is ellátogattak az eseményre, hogy tiszteletüket tegyék Misi emléke előtt.

Egy évben, hónapban, napon

Az egyik ilyen résztvevő Szoboszlai Sándor volt, aki azért is nagyon örült ennek a kezdeményezésnek, mert ifj. Máté Mihály általános iskolai osztálytársa és a legjobb barátja volt. Ami talán nem is véletlen, hiszen egy évben, egy hónapban és egy napon születtek.

– Misi nagyon jószívű volt, akin tudott, mindig segített, ezért is szerették sokan – emlékezett Sándor.

A horgászhelyek elfoglalása után kezdődhetett az etetés, és a megfelelő horgászstratégia megválasztása – ismertette a menetrendet Gyula Szabolcs, a Leveleki Horgászegyesület titkára. A tavalyi győztes, Bak Zsolt az idén is dobogóra állhatott, ezúttal a harmadik helyen végzett. Az elmúlt évben volt először itt, ezért is örült annak, hogy akkor rögtön meg is nyerte a versenyt. Ugyanakkor mint megjegyezte, ezen a baráti találkozón másodlagos a nyeremény, a megemlékezésé a főszerep.

Az eseményen végig jelen volt rendezvény egyik megálmodója, az édesapa, id. Máté Mihály is. Ő évtizedek óta a Leveleki-víztározó szerelmese, sokat horgászott itt együtt a fiával. Magát a versenyt végig nagyon jó hangulat jellemezte, amit nagyban elősegített a rendezők, főleg az édesapa egész napos gondoskodása a vendégekkel.

– A csodálatos környezetben fekvő leveleki tavon sikerült hagyományt teremtenünk ezzel az emlékversennyel – jegyezte meg Mikucza Zsolt, aki ismertette a végeredményt is: 1. Kiss Attila 78,25 kg, 2. Kovács Albert 53,5 kg, 3. Bak Zsolt 38,25 kg, 4. Budai Barna 32,2 kg, 5. Kósa János 31,3 kg. A legnagyobb halat Kovács Albert fogta (14,2 kg).

- Nádasi Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában