A jó ügyek mellé állnak

2020.07.13. 11:15

Jubilált a Nyugodt Életet Klub

A tagok között éppúgy találunk egykori köztisztviselőt, pedagógust, mint kereskedőt, fizikai dolgozót.

Nyíregyháza vezetése szülinapi tortával kedveskedett az ünneplőknek

Fotó: Palicz István

Ki ne vágyna nyugodt életre? Nos, negyedszázaddal ezelőtt ez sokaknak megadatott a megyeszékhelyen, 1995-ben alakult meg ugyanis több mint félszáz lelkes taggal a nyíregyházi Nyugodt Életet Klub, amely a közelmúltban ünnepelte meg 25 éves születésnapját a Nyíri Fészek étteremben.

Felejthetetlen élmények

A kulturális előadásokkal ­színesített zenés rendezvényen, amelyen dr. Ulrich Attila alpolgármester, Tomasovszki Anita, a megyei könyvtár igazgatója, valamint a megyei és a városi nyugdíjas­szövetség vezetői – Román Demeterné és Szabóné dr. Csiszár Gabriella – is köszöntötték a jubilálókat, Virág Gyuláné klubvezető elmondta: felejthetetlen kirándulások, találkozók, kulturális programok, szellemi vetélkedőkön és főzőversenyeken elért sikerek és meghitt, közös ünneplések állnak a Nyugodt Életet választó nyugdíjasok háta mögött. Korábban Bodó Józsefné és Horváth Gyuláné irányította a szervezetet, melynek alapítói közül sokan ma is élnek.

– Havonta egyszer nagyobb összejövetelt tartunk, egyszer pedig irodalmi klubfoglalkozást szervezünk a megyei könyvtárban. Tagjaink sorában – javarészt nők – éppúgy találunk egykori közalkalmazottat, köztisztviselőt, pedagógust, mint kereskedőt, fizikai dolgozót. A legidősebb, tiszteletbeli tagunk 91 éves. Komfortos, kulturált, korszerű körülmények fogadnak bennünket a könyvtárban, a programjaink, akárcsak a tájékoztató előadások témái, igen változatosak. Nem lehet eleget beszélni a testi-lelki egészségmegőrzésről, a bűnmegelőzésről, a fogyasztóvédelemmel, klímaváltozással kapcsolatos témákról.

A jó ügyek mellé állnak

– Kirándulásaink során megtekintettük többek között a Kállay-gyűjteményt, a botanikus kertet, az állatparkot, a múzeumfalut, a tűzoltóságot, büszkék vagyunk alkotó, aktív szépkorúinkra, az Idősek Akadémiáján tanuló „öregdiákokra”. Felkaroljuk és önkéntes munkával segítjük a jó ügyeket. Reméljük, az előttünk álló évtizedek hasonlóan tartalmasak, eredményesek és nyugodtak lesznek – nyilatkozta lapunknak Virág Gyuláné klubvezető.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában