Nyírbátor

2020.07.21. 20:00

Kellemes zene, finom ételek és italok – kell ennél több?

Nyáresti akusztikus koncertek Nyírbátorban.

Kaczander Nóra is koncertet ad Nyírbátorban

Fotó: NORACOUSTIC

Alig három hét, és ismét indul a Bátori Korzó: augusztus közepétől koncertek színesítik a nyírbátori estéket. A zenei programsorozatot augusztus 14-én, pénteken 19 órától a Sárbogár nyitja a Szabadság téren.

Az egri formáció az akusztikus popzenét keveri a modern technikával. Fellépéseinek alapját a looper adja, hol több, hol kevesebb zenei alap szólal meg rajta. A beatboxtól kezdve a gitáron át a harmonikáig, énekig mindent élőben, a koncert pillanatában rögzítenek, s belevegyítik az esemény hangulatát is.

Őket követi este kilenctől Szelina és Csintalan Márk. A Bitangóból ismert zenész és a fiatal, tehetséges énekesnő nem először dolgozik együtt, Dósa Szelina közreműködött a testvérduó 2018 decemberében megjelent Mégis megtörténhet című dalában.

Az LGT-től Michael Jacksonig

A másnap este első fellépője a ZTM Group, a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központ Zenei Tehetséggondozó Műhelyének csapata. A bandát a műhely diákjai és tanáraik alkotják, műsorukban régi és új, magyar és külföldi pop-rock slágerek egyaránt szerepelnek. Az ifjú tehetségeket Baricz Gergő és zenekara követi. A 30 esztendős énekest a 2011-es X-Faktorban kedvelte meg az ország. A tehetségkutató után a Kőbányai Zenei Stúdió diákjaként ismerte meg jelenlegi csapatát, Kis Bors Mátét, Solymosi Katát, Miricz Attilát és Usztics Pétert.

Bár a járványhelyzet miatt az augusztus 20-ai ünnepségek elmaradnak, két koncerttel igyekeznek kárpótolni a nyírbátoriakat. Érkezik a No Dress Code Acoustic, melynek tagjai a nyíregyházi zenei élet ismert figurái, korábban több zenekarban zenéltek már együtt. Fellépéseiken felcsendülnek többek között a Kispál és a Borz, a Tankcsapda, Cseh Tamás, az LGT, a Guns N’ Roses és Michael Jackson dalai is. Az együttest Kiss Jancsi és zenésztársai váltják. A banda névadóját nagyon sokan ismerik Nyírbátorban, zenész barátaival közösen örökzöld slágerekkel szórakoztatják majd az érdeklődőket.

NorAcoustic lép elsőként közönség elé augusztus 21-én. Kaczander Nóra gyermekkora óta gitározik és énekel. Stílusa különleges, közel állnak hozzá a spanyol–latin gitárdallamok, de pop- és jazzdalok akusztikus feldolgozásai is szerepelnek műsorában. Két saját szerzeményével nyerte meg a 2019-es HangHordozók elnevezésű versenyt. Bossa nova, jazz, alternatív rock, soul és funky – ezt kínálja a Melounge Duo. Kindrusz Emese és Fekete Gábor kellemesen könnyed hangulatú műsorukban az általunk kedvelt előadók dalait dolgozzák fel. A szabadtéri koncertektől a nyíregyházi párossal búcsúzik a Bátori Korzó, ami egy héttel később, a nyár utolsó hétvégéjén zárul a 2-es Pubban.

A szórakozóhelyen augusztus 28-án este héttől a Funk You zenél. Az együttes a hetvenes évek funkjából merít, de progresszívrock-elemeket is felhasznál, feldolgozásokat és saját dalokat egyaránt játszik.

Másnap este az Uknow Duo kezdi a bulit 19 órától. Pén­zes Stefi és Dörnyei Szabolcs repertoárja rendkívül színes, széles skálán mozgó és folyamatosan bővülő. Megtalálhatóak benne pop-rock dalok sajátos feldolgozásai Lady Gagától a Beatlesig, jazz standardek, a latin világ gyöngyszemei és underground örökzöldek. A programsorozatot este tíztől a Jó’vana zárja. Saját bevallásuk szerint bár Nirvana-feldolgozásokat játszanak, mégsem tribute zenekar az övék.

A koncertek mind a Szabadság téren, mind a 2-es Pubban ingyenesek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában