Tiszabecs

2020.07.10. 20:00

Néptáncos tortúra: emlékezetes Túr-túra

A Szabolcs Néptáncegyüttes a Vidám Delfin kempingben tartott csapatépítő hétvégét.

Fotó: Ignácz Gergő

– Mindannyian jártunk már rengeteg helyen a világban, de ki hitte volna, hogy az egyik legcsodálatosabbat éppen itthon találjuk meg?

Július első hétvégéjét Tiszabecsen, a Vidám Delfin kempingben töltötte együttesünk, a Szabolcs Néptáncegyüttes – kezdte élménybeszámolóját Lippai Virág néptáncos.

– Péntek reggel kelt útra a kis csapatunk Tiszabecsre. A megérkezésünk után alig fél órával már álltak a sátraink, mi pedig az evezőlapátokkal a kezünkben izgatottan vártuk a találkozást a folyóval.

A legtöbben minimum tíz szúnyogcsípésnél jártunk. A hordókba pakoltunk, buszra ültünk, majd vízre szálltunk. Az első 14 kilométeres távunk Kölcsétől indult, és egészen a Túristvándi vízimalomig tartott.

Az evezésünk során volt jókedv, fröcskölés, pici veszekedés, sőt néhány borulásban is része volt a csapatnak.

De legalább megismertük az Öreg-Túr minden egyes zegzugát, bújtunk a vízre borult fatörzs alatt, vagy épp emeltük a kenut fölötte. Természetesen nem volt olyan akadály, amin ne mentünk volna át együtt.

Az estét szalonnasütéssel, grillezéssel, néptáncosok módjára népzenével és holland kocsma kártyajátékkal töltöttük – dőlt a szó Lippai Virágból.

Kihozták a maximumot

– Másnap reggel már a frissen főzött kávé illatára ébredtünk. Nálunk az együttesben mindig gondoskodik valaki az ilyen apró részletekről is.

Reggeli után újra útnak indultunk egy 12 kilométeres szakasznak. A csapat egyre jobban belejött az evezésbe! Volt, aki a vasárnapot a Tisza-túrával szerette volna kezdeni, ez főként a kevesebb borulásnak köszönhető.

Este következett az elmaradhatatlan Activity-parti, amit már a profira fejlesztett szólások-közmondások formájában játszunk.

A Costa Brava helyett Tiszabecs volt a Szabolcs Néptáncegyüttes úti célja – kihozták a maximumot a hétvégéből
Fotó: Ignácz Gergő

– A fáradtság ellenére a szombat délutánt és az egész vasárnapot röplabdával töltöttük, ez volt a tökéletes csapatépítő hétvége hiányzó darabja.

– Habár ezeket a napokat most épp Costa Braván, azaz Spanyolországban töltenénk, a jelenlegi helyzethez alkalmazkodva kihoztuk a maximumot a hétvégéből.

Fáradtan, leégve, szúnyogcsípésekkel tele, de annál több új élménnyel gazdagodva tértünk haza – zárta gondolatait Lippai Virág.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában