Nyíregyháza

2020.07.24. 15:56

Online alkotói verseny

Az intézmény ellátottjai négy kategóriában nevezhettek.

Dankó Lászlóné kézműves kategóriában indult

Fotó: Sipeki Péter

A Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete még májusban hirdetett meg egy online alkotói versenyt, melyre a fenntartásában lévő Nefelejcs Szociális Alapszolgáltatási Központ negyvenhárom ellátottja nevezhetett.

Mint azt Maczkó Mónika, az intézmény vezetője lapunknak elmondta, a gondozottak nehezen élték meg a karantén időszakát, így az online verseny többek közt a kapcsolattartásra is remek lehetőséget biztosított.

– Négy kategóriában lehetett nevezni. Volt, aki karkötőket vagy gobelint készített, volt, aki verset írt, de olyan is, aki kenyeret sütött. Létrehoztunk egy Facebook-csoportot, a pandémia alatt azon keresztül kommunikáltunk egymással, oda töltötték fel az ellátottak a fényképeiket, videóikat – emelte ki Maczkó Mónika.

Tolmácsolta a gratulációt

Az alkotói verseny eredményhirdetését csütörtök délután rendezték meg a Nefelejcs Szociális Alapszolgáltatási Központ Tiszavasvári úti épületében. Nagy Szabina önkormányzati képviselő dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester üdvözletét és gratulációját tolmácsolta, majd Balogh Zoltánné, a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének elnöke köszönte meg a nappali ­ellátottak aktív közreműködését.

TG

Eredmények

Vers kategória: 1. Varju Csaba, 2. Plósz István, 3. Plósz Istvánné Tünde

Ének, zene, tánc kategória: 1. Szuhánszki Mihály, 2. Gerhardt Andrea, 3. Kercsó Gergely

Kézműves kategória: 1. Szabó Kata, 2. Bak Sándor, 3. Ambrus Andrea, különdíj: Tóth Krisztina

Egyéb kategória: 1. Horváth Erzsébet, 2. Varga Imre, 3. Kiss Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában