koncertsorozat

2020.07.22. 18:08

Videó: Kukkants bele, milyen volt a Jazzy 287 zenekar koncertje!

Elindult a Téren-nyáron rendezvénysorozata: a Városalapítók szobránál zenélnek a helyi formációk.

Fotó: Pusztai Sándor

Első alkalommal a Jazzy 287 lépett fel a város vadonatúj térzenei programjának színpadára kedden este, az együttes – mint ahogyan a neve is mutatja – jazzdallamokkal lepte meg a közönséget.

– Igazi virtuózok vesznek körül a zenekarban, hagyjuk egymást kibontakozni – mesélte lapunknak Kazár Pál, a Jazzy 287 billentyűse. – A gitárosunk és a zongoristánk nagy jazz-rajongó, tőlük jött az ötlet, hogy alapítsunk egy olyan együttest, amely ezt a műfajt népszerűsíti. Tavaly februárban alakultunk meg, és a jazz-rock stílus elemeit használjuk a zenénkben, közben pedig igyekszünk egyre többet fejlődni.

Saját szerzemények

A zenész arról is beszélt, hogy a jazzen belül egy populárisabb műfajt képviselnek, hiszen ezzel könnyebben megnyerhetik maguknak a közönséget. Szerinte az igazi jazz zenéhez manapság nagyon nehéz hozzájutni, főleg élőben – nem titkolt céljuk, hogy nyíregyháziakkal is megszerettessék ezt a műfajt.

– Csak saját ötleteket játszunk el: nem „koppontjuk le„ a régi slágereket, minden hang a miénk – tette hozzá Kazár Pál. – Heten vagyunk a zenekarban, és bárki, aki részt vett hasonló produkciókban, tudja, milyen sok odafigyelést igényel ennyi ember munkáját összehangolni. Szeretjük ezt a kihívást, megvannak a maga szépségei, és úgy érzem, hogy belefektetett energia a végeredményen is látszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában