Nyíregyháza

2020.07.29. 14:32

Videó: Új stílusban a „polipok”

Egy kicsit meglepte a közönséget, de nagyon jó hangulatot varázsolt a főtérre a Polip Band.

Fotó: Ungi Lajos

Újabb szabadtéri koncertet élvezhettek a belvárosban sétálók kedd este: a Téren-nyáron rendezvénysorozatának keretében ez alkalommal egy olyan zenekar lépett színpadra, melyet már évtizedek óta ismerhet a megyei közönség. A Polip Band egy igazi különlegességgel készült: a fellépés kedvéért átmenetileg stílust váltottak.

– Igyekeztünk meglepni a közönségünket, mert szerencsére sokat játszunk Nyíregyházán, és néhány műsorunkat már jól ismerik a városban – mondta el lapunknak Csernák Tibor, a zenekar alapító tagja.

Most rockosabbra vettük a figurát, ami talán egy kicsit szokatlan tőlünk, de odafigyeltünk, hogy az „emészthetőbb” számokból válogassunk: nem játszottunk heavy metalt, inkább a dallamosabb nótákra fókuszáltunk.

Az együttes repertoárjában ezúttal olyan kikerülhetetlen rock-előadók slágerei kaptak helyet, mint például Chris Rea vagy a Queen, illetve a hazai sztárok közül a Bikini és a Republic.

– Az elmúlt időszak számunkra is nehéz volt, hiszen nem lehetett koncertezni – mesélte Csernák Tibor. – Amikor már próbálhattunk, új műsorok összeállításán dolgozunk, melyeket ha minden jól megy, már ezen a nyáron meg tudunk mutatni a közönségnek: augusztus végén nagyon sok szabadtéri fellépésünk lesz.

A zenész arról is beszélt, hogy a karantén alatt is „pörögtek”: például még májusban a Mentésügyért Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Alapítvány szervezésében egy villámkoncerttel lepték meg a Nyíregyházi Mentőállomás dolgozóit, az otthon töltött időszakban pedig nagyon sokat gyakoroltak.

– A szeretnénk a nyár végéig annyit zenélni, amennyit csak lehet. Az ősz még bizonytalan: nagyon várjuk a beinduló céges rendezvényeket, bálokat és szalagavató ünnepségeket, de nem tudhatjuk, mit hoz még addig az élet, egy rendhagyó helyzetben vagyunk mindannyian – tette hozzá.

Aki lemaradt a Polip Band koncertjéről, hamarosan pótolhatja az élményt: az együttes a Városmajori Művelődési Házban augusztus 12-én Tessék választani címmel! és vendégelőadókkal közösen retro-slágereket játszik az érdeklődőknek. A Téren-nyáron színpadára a legközelebb pénteken 19 órától a Szívtiproll tagjai lépnek fel.

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában