kisállatbörze

2020.08.12. 18:09

Ahol a kisállatok új gazdira találnak

A kisállatok mellett eledelek, segédeszközök, játékok és kellékek között is válogathatnak a vásárlók.

A három testvér, Dorka, Samu és Marci is megsimogatták a kosorrú nyulat

Fotó: Dodó Ferenc

Nyuszikat simogató gyerekekkel, vadászgörénnyel barátkozó felnőttekkel és új házi kedvencet kereső családokkal találkozhattak mindazok, akik a múlt vasárnap kilátogattak a Fokos utcai kisállatbörzére, a NyírVV immár hagyományossá vált, népszerű eseményére.

A díszmadarak iránt óriási volt az érdeklődés | Fotó: Dodó Ferenc

A városüzemeltetési társaság kisállatbörzéjét tavaly szervezték meg először, és már akkor úgy gondolták, hogy rendszeressé teszik. Az állattartók és az érdeklődők megszerették a börzét, amit azóta is minden hónap második vasárnapján megrendeznek a kertvárosi piacon.

A szabályokat be kell tartani

Színes papagájok, kedves nyuszik, ölelni való házi kedvencek és baromfik is új gazdára találhatnak ilyenkor, de az állat- és díszmadártartáshoz szükséges segédeszközök, játékok, kellékek és eledelek között is válogathatnak a vásárlók.

A dísz­madarakat csak állatorvosi bizonyítvánnyal és állattartói nyilatkozattal, a kutyákat pedig a bőr alá beültetett mikrocsippel és az oltási könyvben feltüntetett, életkornak megfelelő oltások beadatása után árulhatnak a gazdák.

KM

Borítókép: A három testvér, Dorka, Samu és Marci is megsimogatták a kosorrú nyulat | Fotó: Dodó Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában